KOMUNALNO REDARSTVO

Primanje prijava o napuštenim i izgubljenim životinjama s područja Grada Slatine

Primanje prijava o napuštenim i izgubljenim životinjama s područja Grada Slatine  usmjereno je prvenstveno preko komunalnog odsjeka  Grada Slatine, a prijave se primaju na:

  • e-mail: gradska.uprava@slatina.hr,
  • mob. 099/216-4349,
  • odnosno u hitnim slučajevima putem službe 112, policije te veterinarske inspekcije uz prethodnu suglasnost ovlaštene osobe Grada Slatine.

BUDITE HUMANI - UDOMITE ŽIVOTINJU

UDOMLJENJE psa plemenito je i dobro djelo, kao i način na koji ćete si pronaći dugogodišnjeg prijatelja i životnog suputnika. Međutim, treba imati na umu da pas nije igračka ili komad odjeće, već živo biće. Odluku o udomljenju treba smatrati važnom poput drugih životno važnih odluka.

Često ljudi udome psa jer im je "sladak", jer je udomljavanje popularno ili jer je baš ta i ta pasmina u modi umjesto da se fokusiraju na ponašanje i razinu energije životinje koju primaju u svoj dom. Zbog toga se događa da životinje završe na ulici ili opet u skloništima.

Udomljavanje životinja ništa ne košta! Životinju ćete dobiti na skrb cijepljenu, mikročipiranu i kastriranu!

Kada odabirete psa, ključno je uzeti u obzir kolikom energijom raspolažete te kako će se pas s njom uskladiti. Uzmite si malo vremena za autoidentifikaciju te otkrivanje vlastite razine energije. Ustajete li svakoga jutra rano ujutro i trčite planinama ili živite nešto polaganije? Kada se sudare dvije različite energije, rezultat su često frustracije s čovjekove i pseće strane, ponekad s dramatičnim posljedicama.

Pasmine i energija
Kada ste procijenili vašu energiju, upustite se u pretragu i istraživanje pasmine. Pasmine ne određuju uvijek karakter, ali neke su sklonije određenim tipovima ponašanja, traže različitu njegu i uvjete. Kada ste se informirali o pasminama i otprilike shvatili kakav vam pas treba, možete započeti s potragom za vašim budućim ljubimcem.