Grad Slatina potpisao je Sporazum s Ministarstvom pravosuđa i uprave i uključio se u sustav e - Novorođenče koji omogućava podnošenje gradu zahtjeva za isplatu novčane potpore za novorođeno dijete.

Od 01. siječnja 2021. godine roditelji zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete, mogu podnijeti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče, proslijediti Gradu Slatini zahtjev na rješavanje.

Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e - Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Grad Slatina dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć obiteljima za novorođeno dijete:

  • za prvo novorođeno dijete 3.000,00 kuna
  • za drugo novorođeno dijete 4.000,00 kuna
  • za treće i svako naredno novorođeno dijete 5.000,00 kuna

 Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja koji je državljanin Republike Hrvatske i ima prebivalište na području Grada Slatine najmanje jednu (1) godinu. Zahtjev se podnosi najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta.

Podaci se daju za svu djecu u kućanstvu. 

Prednost ovakvog načina podnošenja zahtjeva za jednokratnu novčanu naknadu za novorođeno dijete je što roditelji više ne moraju dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

Zahtjevi se mogu i dalje podnositi kao i do sada, osobnim dolaskom, elektronskim putem ili putem pošte, a obrasci zahtjeva dostupni su na službenoj stranici Grada Slatine www.slatina.hr ili neposredno u gradskoj upravi Grada Slatine.

OBRAZAC: ZAHTJEV za jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta (.PDF)

Broj telefona: 033/551-127
gradska.uprava@slatina.hr