ODGOJ I OBRAZOVANJE

Stipendije

Gradsko vijeće Grada Slatine na 10. sjednici održanoj 4. lipnja 2018. godine, donijelo je Odluku o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine.

Odlukom o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine uvedena je potpora darovitim učenicima srednjih škola i studentima, studentima koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja kao i športska stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Slatine.

Stipendija darovitih učenika iznosi 200,00 mjesečno.

Sukladno Odluci Stipendije se dodijeljuju najboljem učeniku Osnovne škole Eugena Kumičića, Osnovne škole Josipa Kozarca te najboljem učeniku prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola na području Grada Slatine.

Športske stipendije učenika i studenata dodjeljuju se, nakon provedenog javnog natječaja,  neovisno o socijalnom statusu kandidata i općem uspjehu u školovanju u iznosu od 200,00 kuna za učenike te 1.000,00 kuna za studente.

Stipendije za darovite studente dodjeljuje se, nakon provedenog javnog natječaja,  neovisno o socijalnom statusu kandidata u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno.

Studentske stipendije za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja dodjeljuju se, nakon provedenog javnog natječaja, a iznose 1.000,00 kuna mjesečno.

Cenzus za dodjelu stipendije za deficitarna zanimanja je minimalna neto plaća u RH po članu kućanstva.

Odluka je objavljena u Službenog glasniku Grada Slatine broj 3/2018. godine.

Poveznica za preuzimanje: Službeni glasnik Grada Slatine broj 3/2018.

ODGOJ I OBRAZOVANJE

Novosti o stipendijama

28.12.2020.

Grad Slatina dodijelio stipendije za školsku i akademsku 2020./2021. godinu

Nakon provedenog javnog natječaja, a temeljem Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine, Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Slatine utvrdilo je liste kandidata za […]
13.10.2020.

Stipendije Grada Slatine – Natječaj otvoren do 30. studenog 2020. godine

Natječaj je otvoren zaključno do 30. studenog 2020. godine, do kada učenici i studenti trebaju podnijeti zahtjev sa svom potrebnom dokumentacijom. Natječaj – stipendije za […]
22.10.2019.

Stipendije Grada Slatine – Natječaj otvoren do 12. studenog 2019.

Grad Slatina je i ove godine raspisao natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja grada Slatine prema Odluci o stipendiranju učenika i studenata […]
31.12.2018.

Gradonačelnik Ostrošić potpisao ugovore o stipendiranju s darovitim studenticama

Danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, potpisao ugovore s darovitim studenticama koje su ostvarile […]