EU PROJEKTI GRADA SLATINE

Projekt In-LoRe (e-račun)

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je nositelj projekta "In-Lore"" (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities)", koji je dana 12. listopada 2018. godine  predstavljen javnosti. Navedenim predstavljanjem i uvodnim sastankom i službeno je otpočela jednogodišnja suradnja između Ministarstva i 80 partnera, među kojima je i Grad Slatina.

Provedba projekta službeno je otpočela 3.rujna 2018. godine i trajati će do 3. rujna 2019. godine .

Cilj projekta je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom "eRačun za državu".

Projekt će se sufinancirati u okviru Programa CEF (Connecting Europe Facility – Instrument za povezivanje  Europe) u iznosu od 75% od njegove ukupne vrijednosti, a vrijednost odobrenog projekta kojeg će provoditi Grad Slatina iznosi 10.581 EUR-a, od čega je sufinancirano 7.935,75€. Projekt Grada Slatine planiran je u Proračunu Grada za 2018. i projekciji 2019. godine,  pod nazivom "e-račun".  "

Više informacija  o projektu na poveznici:  https://www.mingo.hr/page/ministar-horvat-2019-mora-biti-godina-digitalizacije-hrvatske .

27.11.2019.

Održano javno predstavljanje rezultata CEF projekta „Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities“ (In-LoRe) CEF Action No: 2017-HR-IA-0143

3. rujna 2019. godine održano je javno predstavljanje rezultata projekta In-LoRe, koje je u Zagrebu organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao koordinatorsko tijelo u […]