Započeo projekt “Poduzetnik za cijeli život”
09.09.2015.
Hodanjem do zdravlja u OŠ Eugena Kumičića
09.09.2015.
Započeo projekt “Poduzetnik za cijeli život”
09.09.2015.
Hodanjem do zdravlja u OŠ Eugena Kumičića
09.09.2015.

Župan posjetio općinu Čađavica

U srijedu, 9. rujna, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić posjetio je općinu Čađavica gdje ga je ugostio načelnik Mirko Rončević. Načelnik je upoznao župana sa tijekom radova na projektima koji se trenutno izvode u općini Čađavica: energetska obnova Mjesnog doma, energetska obnova zgrade Općine Čađavica i nabava mobilnog reciklažnog dvorišta koje će biti jedinstveno na području županije. Radovi su ukupno vrijedni 660 tisuća kuna, a općina ih sufinancira sa 20% odnosno 132 tisuće kuna dok ostatak financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uz navedene projekte spomenut je i projekt izgradnje svlačionica na stadionu, za koji se čeka građevinska dozvola, izgradnja ambulante, izgradnja nogostupa i nerazvrstanih cesta. Načelnik je također istaknuo da se u Čađavici tijekom cijele školske godine odvija predškolski odgoj u prostorijama škole te da općina plaća odgajateljicu.

Uz načelnika i župana, na susretu su sudjelovale i najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije iz Čađavice: Ksenija Dugaja i Anita Cvetinčanin, prvak Hrvatske u oranju konjima Ivan Dugaja te direktor poduzeća Građevinarstvo Horvat d.o.o. , Tomislav Horvat- izvođač radova na energetskoj obnovi zgrade Općine i Mjesnog doma. Oni su iskoristili priliku te županu iznijeli prijedloge i ukazali na probleme na koje nailaze mali proizvođači mlijeka u Čađavici.

Župan je pohvalio i izrazio zadovoljstvo radom načelnika Općine te napomenuo da bez obzira što je Čađavica relativno mala općina da se redovito iz godine u godinu pokazuje kao jedna od najuspješnijih općina na prostoru Županije u smislu povlačenja sredstava iz Fondova. „Zahvaljujući trudu i radu, naravno i Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica, ali prije svega Razvojnoj agenciji VIDRA i Virovitičko-podravskoj županiji u nekoliko idućih mjeseci krenut će velike investicije na centralnoj zgradi Osnovne škole u Čađavici. Krećemo sa obnovom fasade, ide nova termo fasada, novo krovište, LED rasvjeta i na krov solarna elektrana od 170kW. Ukupne investicije negdje blizu 4 milijuna kuna, dobrim dijelom iz Fonda za zaštitu okoliša.   “- rekao je župan Tomislav Tolušić. Također je napomenuo da je Osnovnoj školi D. Trstenjak odobreno 38 tisuća kuna iz natječaja na koji se prijavila kod Ministarstva znanosti za opremanje sportske dvorane. „Ja vjerujem da ćemo idući početak školske godine,idući rujan 2016. dočekati sa praktički kompletno obnovljenom centralno zgradom u Čađavici, sa novom opremom u dvorani i sa definitivno većim standardom za naše učenike koji pohađaju školu u Čađavici“- izjavio je župan Tolušić.

no images were found

Skip to content