Župan posjetio općinu Čađavica
09.09.2015.
Hodanjem obilježen Europski sportski tjedan
10.09.2015.
Župan posjetio općinu Čađavica
09.09.2015.
Hodanjem obilježen Europski sportski tjedan
10.09.2015.

Hodanjem do zdravlja u OŠ Eugena Kumičića

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta najavilo je prvi Europski tjedan sporta, koji će se održati od 7. do 13. rujna 2015. godine. Ovo je nova inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Cilj je potaknuti Europljane na tjelesnu aktivnost  (#BeActive) tijekom Tjedna sporta te ih motivirati da ostanu aktivni i tijekom cijele godine.
U prvoj godini zemlje sudionice moći će organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini do kraja mjeseca. Europski tjedan sporta nije osmišljen kao jednokratni događaj. Održavat će se svake godine u rujnu od 2015. nadalje.

Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Međutim, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko sporta možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe.
Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Trebao bi okupiti pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.
Sport ne poznaje kulturne i društveno-gospodarske granice. Omogućuje zabavu i zajedništvo ljudima različitih dobnih skupina, porijekla i kultura, uključujući i one iz marginaliziranih skupina. Udružuje one koji nisu inače povezani te pomaže razbijanju barijera i jačanju zajednice. Baveći se sportom mladi ljudi mogu ostvariti osobne i profesionalne kompetencije koje

povećavaju mogućnost njihovog zaposlenja. Ova vrsta “neformalnog učenja” potiče timski rad, disciplinu i kreativnost te daje važne “životne vještine” kao što su vodstvo, preuzimanje odgovornosti…

U našoj školi Tjedan sporta obilježit ćemo hodanjem ulicama Grada 10. rujna 2015.godine  s početkom u 9.30 sati. Hodanje je najprihvatljivija tjelesna aktivnost, laka, učinkovita, sve popularnija, izvrsna vježba za sve dobne skupine i stupnjeve treniranosti. Svi učenici naše škole, učitelji, stručni suradnici, administrativno osoblje, asistenti u nastavi, tehničko osoblje uključit će se u ovu aktivnost.
Prometna policija i članovi školske prometne jedinice sudjelovat će u regulaciji prometa za vrijeme hodanja.

ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina
Božica Majhen

Skip to content