Započeo projekt “Poduzetnik za cijeli život”

Institut za razvoj i međunarodne odnose i radne skupine nastavljaju rad na Strategiji grada
08.09.2015.
Župan posjetio općinu Čađavica
09.09.2015.

Započeo projekt “Poduzetnik za cijeli život”

U srijedu, 9. rujna, u Hrvatskom domu održana je početna konferencija projekta „Poduzetnik za cijeli život“. Radi se o projektu kojeg započinje Centar za poduzetništvo Grada Slatine, a financira se sa 100% učešća iz Europskog socijalnog fonda-Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013“. Projekt je vrijedan 201.158,21 kunu te je jedan od 83 izabrana projekta između 460 prijavljenih za dodjelu nepovratnih sredstava.

Cilj projekta je osnaživanje poduzetnika Slatine promovirajući važnost cjeloživotnog učenja za poduzetništvo te promocija poduzetničke kulture u školama, kroz učeničke zadruge. Također, radit će se na jačanju međusektorske suradnje kroz usku suradnju škola, jedinica lokalne samouprave, turističke zajednice grada Slatine i poduzetnika koja će rezultirati izradom “Slatinske košarice” – poklon paketa proizvoda slatinskih obrtnika i učeničkih zadruga.

Partneri na projektu su Grad Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca, Osnovna škola Eugena Kumičića, Srednja škola Marka Marulića i Industrijsko-obrtnička škola Slatina.

Projektom će se odraditi 13 kampanja vezanih uz poduzetništvo, osnažiti će se 20 voditelja sekcija učeničkih zadruga i obučiti ih za produktivan rad u zadrugama, 100 učenika srednjih i osnovnih škola pohađati će radionice o poduzetništvu a 20 poduzetnika je uključeno u kampanje za ekonomsko osnaživanje.

no images were found

Skip to content