Župan Igor Andrović potpisao sporazum s načelnicima i gradonačelnicima o sufinanciranju radnih bilježnica, atlasa, likovnih mapa za učenike osnovnih škola s područja VPŽ

Stara škola u Kozicama sljedećih 25 godina u rukama slatinskog Crvenog križa
04/10/2019
U prigodi proslave 100-tog rođendana slatinske Župe sv. Josipa održan Znanstveni skup
05/10/2019

Župan Igor Andrović potpisao sporazum s načelnicima i gradonačelnicima o sufinanciranju radnih bilježnica, atlasa, likovnih mapa za učenike osnovnih škola s područja VPŽ

Početkom srpnja, Virovitičko-podravska županija i sve općine i gradovi s našeg područja, dogovorili su nabavku radnih bilježnica, atlasa i likovnih mapa za sve učenike svih osnovnih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija. U petak, u sali za sastanke, župan Igor Andrović, potpisao je ugovore o sporazumu, s načelnicima i gradonačelnicima s područja VPŽ, o sufinanciranju radnih bilježnica, atlasa, likovnih mapa za učenike osnovnih škola.

– Radne materijale sufinancira Virovitičko-podravska županija, te gradovi i općine na čijem području se nalaze pojedine osnovne škole. Virovitičko-podravska županija izdvaja 50, a ostalih 50 posto pojedini grad ili općina. Ovo je konkretna financijska pomoć, jer na ovaj način, pomogli smo roditeljima naše djece, jer će sredstva koja su prije izdvajali za udžbenike, moći iskoristiti za neku drugu namjenu – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović nakon potpisa ugovora.

– Inicijativa je krenula od župana Androvića, a sporazumi su potpisani s gradovima i općinama s područja VPŽ. Vlada RH je nabavila besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola, a Županija je uz općine i gradove nabavila potrebne radne materijale – kazala je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

Prema tome, za radni materijal svih udžbenika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije (radne bilježnice, likovne mape, zemljopisni atlasi za učenike od 5. do 8. razreda, te karte iz zemljopisa za učenike trećih razreda), izdvojit će se 1.367.875,52 kune, od čega će Virovitičko-podravska županija izdvojiti polovicu, a ostatak, pojedina općina ili grad na čijem području se nalazi škola.
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

Skip to content