Slatina još ljepša uz nove klupe
26.07.2018.
NK Kozice osvojio turnir nogometnih klubova Grada Slatine
29.07.2018.
Slatina još ljepša uz nove klupe
26.07.2018.
NK Kozice osvojio turnir nogometnih klubova Grada Slatine
29.07.2018.

Završilo Kino pod zvijezdama

Već 4. godinu za redom odvija se manifestacija Kino pod zvijezdama u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, a u sklopu ”etoLjeta” što ga provode TZ grada i Grad Slatina.
Ove je godine cijela manifestacija započela s još jednom zabavno edukacijskom priredbom kazališta Šareni svijet iz Zagreba. Više i nije nova vijest da je 30-ak djece ponovno uživalo u interaktivnoj predstavi sjajne zagrebačke obiteljske kazališne družine.

Što se tiče glavnog programa Kina pod zvijezdama, filma, on je uz pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC-a) poprimio drukčiju notu.
Naime, Pučko otvoreno učilište Slatina prijavilo se na natječaj HAVC-a projektom Europa u Slatini, te je na ovaj način kroz dva tjedna prikazana i Revija europskoga filma sa šest izvrsnih naslova koji publiku mame da izađe van i pogleda film, završivši jučer navečer prikazivanjem komedije Babysitting.

Kroz ovaj su projekt aktivirane i udruge mladih pa je Gradski savjet mladih poslao svoje volontere koji su pripomogli u tehničkome dijelu postavljanja opreme. Cijeli projekt prati i pomaže i Virovitičko-podravska županija, a ove se godine uključila i Turska razvojna agencija TIKA. „U nadi da će HAVC i dalje pratiti naš rad i pomoći nam u daljnjim projektima, cilj je proširivati revije filmova uvodeći nove,  angažirati mlade i umirovljenike za dolazak u kino, revitalizacija kina kao kulturnog središta, popularizirati europski film, zaključila je ravnateljica POU –a Slatina Danijela Fabric Fabijanac.(www.radioslatina.hr)

Skip to content