Slatina još ljepša uz nove klupe
26/07/2018
NK Kozice osvojio turnir nogometnih klubova Grada Slatine
29/07/2018

Završilo Kino pod zvijezdama

Već 4. godinu za redom odvija se manifestacija Kino pod zvijezdama u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, a u sklopu ”etoLjeta” što ga provode TZ grada i Grad Slatina.
Ove je godine cijela manifestacija započela s još jednom zabavno edukacijskom priredbom kazališta Šareni svijet iz Zagreba. Više i nije nova vijest da je 30-ak djece ponovno uživalo u interaktivnoj predstavi sjajne zagrebačke obiteljske kazališne družine.

Što se tiče glavnog programa Kina pod zvijezdama, filma, on je uz pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC-a) poprimio drukčiju notu.
Naime, Pučko otvoreno učilište Slatina prijavilo se na natječaj HAVC-a projektom Europa u Slatini, te je na ovaj način kroz dva tjedna prikazana i Revija europskoga filma sa šest izvrsnih naslova koji publiku mame da izađe van i pogleda film, završivši jučer navečer prikazivanjem komedije Babysitting.

Kroz ovaj su projekt aktivirane i udruge mladih pa je Gradski savjet mladih poslao svoje volontere koji su pripomogli u tehničkome dijelu postavljanja opreme. Cijeli projekt prati i pomaže i Virovitičko-podravska županija, a ove se godine uključila i Turska razvojna agencija TIKA. „U nadi da će HAVC i dalje pratiti naš rad i pomoći nam u daljnjim projektima, cilj je proširivati revije filmova uvodeći nove,  angažirati mlade i umirovljenike za dolazak u kino, revitalizacija kina kao kulturnog središta, popularizirati europski film, zaključila je ravnateljica POU –a Slatina Danijela Fabric Fabijanac.(www.radioslatina.hr)

Skip to content