Započelo flaširanje novih 5.000 boca pjenušca “Slatinski biser”

19/05/2018
MNK Slatina od jeseni punopravni član 2. HMNL-istok
20/05/2018

Započelo flaširanje novih 5.000 boca pjenušca “Slatinski biser”

Već tradicionalno početak flaširanja nove „berbe“ pjenušca „Slatinski biser“ obilježen je u vinariji Stari podrum prigodnim druženjem. Tako su u subotu 19. svibnja simbolični početak flaširanja novih 5.000 boca pjenušca u podrumu vinarije nazočili i svojim potpisom označili „svoju“ bocu virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenikom Marijom Klementom, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, Bojan Mijok direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije te slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u društvu Marina Kokorića pročelnika Upravnog odjela za razvoj.

Ovogodišnji ”Slatinski biser” tako će prema sortama činiti 3000 boca vinske sorte chardonnay, 1000 boca pinota sivog, 500 boca pinota crnog i 500 boca vinske sorte graševina.

Vlasnik vinarije Stari Podrum Ivan Halas ovom prilikom rekao je – Stari su to vinogradi, koje imamo namjeru obnoviti i proširiti. Pokušat ćemo odoljeti svim izazovima izrazito zahtjevnog tržišta na kojemu dominira snažni uvozni lobi. Imamo puno kvalitetnija vina, ali cijene nas stalno pritišću, no mi smo sa ”biserom” već postigli značajne rezultate od kojih bi izdvojio Međunarodni festival pjenušaca održan 1. i 2. prosinca 2017. godine u Palači Sincich u srcu višnjanske starogradske jezgre na kojemu je svoje pjenušce predstavilo 30 izlagača iz Italije, Slovenije i Hrvatske sa ukupno 54 proizvoda, kada je naš proizvod bio 19. po kvaliteti, te predstavljanje na ovogodišnjem Viroexpu na kojemu je ”Slatinski biser” bio izuzetno dobro prihvaćen i hvaljen – ističe Halas, te dodaje – Polako se uzdižemo u količini proizvodnje, ali i prepoznatljivosti ovog kvalitetnog pjenušavog vina. Početkom 9. mjeseca, za Dan grada, na tržište ćemo staviti novih 1864 boca ”Slatinskog bisera” koji smo ručno flaširali u svibnju 2017. godine prema Dom Pérignon-ovoj metodi proizvodnje. Taj broj boca, 1864, odabran je da se na simboličan način obilježi godina kada je pokrenuta proizvodnja prvog hrvatskog pjenušca u vinariji Kneza Schaumberg – Lippea’. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content