I Grad Slatina potpomaže izgradnju terapijskog bazena u Slatini
02.07.2018.
Grad Slatina i Feliks d.o.o. zaključili Ugovor o zbrinjavanju napuštenih i izgubljenih životinja na slatinskom području
04.07.2018.

Započeli radovi na energetskoj obnovi zgrade jaslica DV Zeko Slatina

dav

Sredinom lipnja ove godine započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade jaslica u Ulici bana Jelačića 25 u Slatini, a koja je u sklopu kompleksa slatinskog Dječjeg vrtića Zeko. Izvođač radova je Građevni obrt Bilić vl. Ive Bilića.
Ovih su dana gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić obišli gradilište gdje ih je uz g. Bilića sa započetim radovima upoznala voditeljica gradilišta Željka Rušanac.

Energetskom obnovom bit će obuhvaćena toplinska izolacija vanjskih zidova i stropova prema negrijanom prostoru, odnosno tavanu, zatim zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom, unutarnje bojanje zidova i stropova, zamjena vanjske stolarije, izmjena postojećih horizontalnih i vertikalnih žljebova i izgradnja vanjske rampe za pristup osobama s invaliditetom, odnosno poboljšanje pristupačnosti zgrade jaslica.

Energetska obnova jaslica inače se provodi u sklopu EU projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja“  koji provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radovi bi trebali biti završeni krajem kolovoza, a za vrijeme izvođenja radova jaslička skupina boravi u glavnoj zgradi u kojoj je uređen adekvatan prostor primjeren za djecu jasličke dobi. (www.radioslatina.hr)

no images were found

 

Skip to content