Raspisan Javni natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije
18.04.2013.
Usmeno javno nadmetanje
18.04.2013.
Raspisan Javni natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije
18.04.2013.
Usmeno javno nadmetanje
18.04.2013.

Zaklada “Hrvatska za djecu”

Na sjednici održanoj 21. listopada 2009. godine, Upravni odbor Zaklade “Hrvatska za djecu” donio je Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija Zaklade “Hrvatska za djecu”, za akademsku godinu 2009./2010.

Zaklada “Hrvatska za djecu” dodjeljuje 1000 stipendija studentima/cama koji pohađaju javna visoka učilišta i ispunjavaju uvjete iz natječaja.

Kriteriji za dodjelu stipendija Zaklade utvrđeni su Pravilnikom o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu stipendija Zaklade “Hrvatska za djecu”. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju studenti koji ispunjavaju određene opće i posebne uvjete. Opći uvjeti odnose se na socijalni status, hrvatsko državljanstvo i prebivalište u Republici Hrvatskoj u određenom trajanju te na nemogućnost ostvarivanja stipendija po više osnova. Posebni uvjeti odnose se na okolnosti vezane za pohađanje visokog učilišta i redovno i uredno ispunjavanje studentskih obaveza. Jedan od kriterija je i prosječan opći uspjeh u dosadašnjem školovanju te odgovarajući broj ECTS bodova za svaku akademsku godinu.Natječaj za dodjelu stipendija Zaklade “Hrvatska za djecu” kao i rezultati natječaja bit će objavljeni u Vjesniku i na web stranici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti,  http://www.mobms.hr, pod Natječaji i javni pozivi.

Vrijeme na koje se stipendije dodjeljuju, prava i obaveze korisnika stipendija i Zaklade “Hrvatska za djecu” utvrdit će se posebnim ugovorom.

Skip to content