U najavi natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala koji je oštećen uslijed šteta nastalih elementarnom nepogodom

Poziv vlasnicima nekretnina na području Grada Slatine
31.07.2017.
Javni poziv na suzbijanje ambrozije
02.08.2017.
Poziv vlasnicima nekretnina na području Grada Slatine
31.07.2017.
Javni poziv na suzbijanje ambrozije
02.08.2017.

U najavi natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala koji je oštećen uslijed šteta nastalih elementarnom nepogodom

Poštovani poljoprivrednici,

obavještavamo vas kako je u najavi natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala koji je oštećen uslijed šteta nastalih elementarnom nepogodom koja je pogodila naše područje.
Natječaj za korištenje Mjere 5 bit će uskoro objavljen, a baziran je na Pravilniku o korištenju Mjere 5. Podmjere 5.2 – Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima koji je objavljen 28.7.2017. godine.

Prijave će se moći zaprimati od 1. listopada 2017. godine.

Dakle, ukoliko vam je uslijed elementarne nepogode uništeno 30% ili više poljoprivrednog potencijala (poljoprivredno zemljište, poljoprivredne gospodarske zgrade, poljoprivredni gospodarski strojevi, mehanizacija i oprema, domaće životinje i višegodišnji nasadi – ali ne i plod), trebate ishoditi službenu procjenu štete od strane komisije za procjenu štete (na obrascima NP 1 do 7, ovisno o šteti) te ćete se moći prijaviti natječaj i potraživati bespovratna sredstva za obnovu, sanaciju, popravak i druge potrebne aktivnosti.

Predviđeni iznos novca koji će biti dostupan putem natječaja je 150.000.000 kn uz mogućnost povećanja, a pokriva se do 100% prihvatljivih izdataka.
S obzirom da će Gradska razvojna agencija Slatine intenzivnije raditi na prijavama na natječaje iz Mjera ruralnog razvoja, ovim putem vas obavještavamo da se za sva pitanja i dogovore oko prijave na natječaj možete obratiti i u GRAS na adresi Braće Radić 2, Slatina (iznad Komrada d.o.o.).

Isto tako, prenosit ćemo daljnje informacije kako na ovu mjeru, tako i na sve ostale Mjere ruralnog razvoja te vas pozivamo da pratite obavijesti na stranicama grada Slatine, Slatinskog informativnog centra – Radio Slatine te na web stranicama GRAS-a.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-maila ili telefona na:

 • GRAS e-mail: info@gras.com.hr
  Tel: 033 400 414
 • LAG Marinianis: e-mail: lag.marinianis@gmail.com
  Tel: 033 492 219
 • Gradska Uprava: e-mail: gradska.uprava@slatina.hr
  Tel: 033 551 357

Web stranice:

 • www.gras.com.hr
 • www.slatina.hr
 • www.radioslatina.hr

Izvor: http://ruralnirazvoj.hr/blog/2017/07/28/objavljen-pravilnik-za-obnovu-poljoprivrednog-zemljista-i-proizvodnog-potencijala-narusenog-elementarnim-nepogodama/

Skip to content