U najavi natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala koji je oštećen uslijed šteta nastalih elementarnom nepogodom

Poziv vlasnicima nekretnina na području Grada Slatine
31.07.2017.
Javni poziv na suzbijanje ambrozije
02.08.2017.

U najavi natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala koji je oštećen uslijed šteta nastalih elementarnom nepogodom

Poštovani poljoprivrednici,

obavještavamo vas kako je u najavi natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala koji je oštećen uslijed šteta nastalih elementarnom nepogodom koja je pogodila naše područje.
Natječaj za korištenje Mjere 5 bit će uskoro objavljen, a baziran je na Pravilniku o korištenju Mjere 5. Podmjere 5.2 – Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima koji je objavljen 28.7.2017. godine.

Prijave će se moći zaprimati od 1. listopada 2017. godine.

Dakle, ukoliko vam je uslijed elementarne nepogode uništeno 30% ili više poljoprivrednog potencijala (poljoprivredno zemljište, poljoprivredne gospodarske zgrade, poljoprivredni gospodarski strojevi, mehanizacija i oprema, domaće životinje i višegodišnji nasadi – ali ne i plod), trebate ishoditi službenu procjenu štete od strane komisije za procjenu štete (na obrascima NP 1 do 7, ovisno o šteti) te ćete se moći prijaviti natječaj i potraživati bespovratna sredstva za obnovu, sanaciju, popravak i druge potrebne aktivnosti.

Predviđeni iznos novca koji će biti dostupan putem natječaja je 150.000.000 kn uz mogućnost povećanja, a pokriva se do 100% prihvatljivih izdataka.
S obzirom da će Gradska razvojna agencija Slatine intenzivnije raditi na prijavama na natječaje iz Mjera ruralnog razvoja, ovim putem vas obavještavamo da se za sva pitanja i dogovore oko prijave na natječaj možete obratiti i u GRAS na adresi Braće Radić 2, Slatina (iznad Komrada d.o.o.).

Isto tako, prenosit ćemo daljnje informacije kako na ovu mjeru, tako i na sve ostale Mjere ruralnog razvoja te vas pozivamo da pratite obavijesti na stranicama grada Slatine, Slatinskog informativnog centra – Radio Slatine te na web stranicama GRAS-a.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-maila ili telefona na:

 • GRAS e-mail: info@gras.com.hr
  Tel: 033 400 414
 • LAG Marinianis: e-mail: lag.marinianis@gmail.com
  Tel: 033 492 219
 • Gradska Uprava: e-mail: gradska.uprava@slatina.hr
  Tel: 033 551 357

Web stranice:

 • www.gras.com.hr
 • www.slatina.hr
 • www.radioslatina.hr

Izvor: http://ruralnirazvoj.hr/blog/2017/07/28/objavljen-pravilnik-za-obnovu-poljoprivrednog-zemljista-i-proizvodnog-potencijala-narusenog-elementarnim-nepogodama/

Skip to content