UDVDR Ogranak Slatina obilježio 27. obljetnicu oslobađanja slatinske vojarne tradicionalnom Fišijadom

Slatina se uspješno predstavila na Lobbi Partiju u mađarskom Szentlőrincu
15.09.2018.
Otkrivanjem spomen-ploče obilježena 27. obljetnica oslobođenja slatinske vojarne
16.09.2018.
Slatina se uspješno predstavila na Lobbi Partiju u mađarskom Szentlőrincu
15.09.2018.
Otkrivanjem spomen-ploče obilježena 27. obljetnica oslobođenja slatinske vojarne
16.09.2018.

UDVDR Ogranak Slatina obilježio 27. obljetnicu oslobađanja slatinske vojarne tradicionalnom Fišijadom

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina danas je bila  domaćin otvorenog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša.

Sedma je to godina za redom kako ova slatinska udruga organizira ovo natjecanje kojim tradicionalno obilježava godišnjicu oslobađanja vojarne u Slatini i karaula u Kapincima i Noskovcima, inače prvih vojnih objekata u Domovinskom ratu oslobođenih na potezu od Osijeka do Koprivnice, a ujedno je ovim natjecanjem zaokružen bogat program obilježavanja Dana grada Slatine.

Natjecanju je prethodila sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koju je u Crkvi sv. Josipa u Slatini predvodio umirovljeni svećenik iz Bjelovarsko-križevačke biskupije Marijan Pavlović, inače iz Mikleuša.
Nakon svete mise vijence su položili i zapalili svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade izaslanstva braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva branitelja, Virovitičko-podravske županije, Policijske uprave VPŽ i Grada Slatine.

Prigodom svečanog otvorenja Fišijade, natjecatelje, hrvatske branitelje, te između ostalih uvažene goste: pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka, predsjednika Županijske skupštine  Virovitičko-podravske županije Mirana Janečića, predsjednika Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ i predsjednika Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Matu Bubaša, načelnika Policijske Uprave Virovitičko-podravske Sinišu Kneževića, gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića sa suradnicima i predsjednika UDVDR VPŽ Josipa Nemeca, pozdravio je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina Ivan Selenić, te se zahvalio na potpori i odličnoj suradnji, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Slatini te ostalim sponzorima.

Nazočnima se obratio i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji je pohvalivši organizaciju ovakvih aktivnosti pozvao sve hrvatske branitelje da se aktivno uključe kroz udruge u zajedništvu s lokalnim i državnim institucijama kako se ne bi zaboravila ni jedna obljetnica i žrtva iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić pozdravljajući nazočne istaknuo je odličnu suradnju sa svim braniteljskim udrugama sa slatinskog područja te proglasio 7. otvoreno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša otvorenim.

Na natjecanju su sudjelovale 23 ekipe, a ove je godine Fišijada dobila međunarodni karakter budući da je jedna ekipa pristigla iz susjedne Mađarske. Kontakt sa Zajednicom podravskih Hrvata u Mađarskoj iz okolice Pečuha koja inače održava hrvatsku tradiciju u Mađarskoj, uspostavio je gradonačelnik Denis Ostrošić na ovogodišnjem Lobbi partiju u mađarskom Szentlőrincu.

Zahvalnice svim sudionicima 7. natjecanja u kuhanju fiš paprikaša uručili su gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec i predsjednik UDVDR Slatina Ivan Selenić.

Ocjenjivačka komisija u sastavu: Robert Turkalj, Mirko Vorih i Dragutin Fišli ocijenila je s najviše bodova fiš koji je skuhao predsjednik Hrvatskog ribičkog saveza RH Vladimir Sever, drugi najbolje ocijenjen fiš skuhali su članovi Udruge veterana vojne policije VPŽ, dok je treće mjesto osvojio fiš koji su skuhali članovi Udruge PTSP-a VPŽ pristigli iz Orahovice.
Nagrade najboljima uručili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u prisutnosti organizatora i predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Slatina Ivana Selenića.

Uz natjecateljski fiš, članovi UDVDR Ogranak Slatina pripremili su i 120 litara fiš paprikaša za posjetitelje.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content