Slatina se uspješno predstavila na Lobbi Partiju u mađarskom Szentlőrincu

Otvoreni „Dani indijske kulture u Slatini“
13.09.2018.
UDVDR Ogranak Slatina obilježio 27. obljetnicu oslobađanja slatinske vojarne tradicionalnom Fišijadom
16.09.2018.
Otvoreni „Dani indijske kulture u Slatini“
13.09.2018.
UDVDR Ogranak Slatina obilježio 27. obljetnicu oslobađanja slatinske vojarne tradicionalnom Fišijadom
16.09.2018.

Slatina se uspješno predstavila na Lobbi Partiju u mađarskom Szentlőrincu

bst

Jučer je u mađarskom gradu Szentlőrinc održan tradicionalni Lobbi Parti koji je iz godine u godinu sve popularniji.
Na ovogodišnjem 18. po redu ponovno su se okupili gradonačelnici i načelnici općina iz cijele Južno zadunavske regije, pročelnici vladinih ureda na razini županija i općina, predstavnici velikih tvrtki te voditelji različitih društvenih organizacija.
Manifestacija je zatvorenog tipa, a među uzvanicima su se našli i najznačajniji predstavnici gospodarskog života, djelatnici obrazovnih te znanstvenih institucija, članovi Ustavnog suda, predstavnici Vlade i drugi uvaženi političari, parlamentarni zastupnici, te predstavnici diplomatskih i konzularnih tijela.

Kao i prošle godine manifestacija je objedinila više od 1500 uvaženih gostiju koji zastupaju interese više od 700.000 ljudi u regiji, s ciljem stjecanja novih poznanstava i potencijalnih partnera, ali i sklapanja prijateljstava među gradovima, tvrtkama i organizacijama koje prosperiraju u našoj regiji.

Delegaciju Grada Slatine koju je predvodio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić dočekale su domaćice Monika i Brigitta, djelatnice Grada Szentlőrinca koje su olakšale komunikaciju sa sudionicima manifestacije.
Lobbi Partiju u Szentlőrincu nazočili su i: pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić, gradski vijećnik Dragan Jovanić, direktorica Turističke zajednice Grada Slatine Vanja Lazić, stručna suradnica za organizaciju administrativnih poslova gradonačelnika Grada Slatine Emina Desančić, predstavnik Gradske razvojne agencije Slatine i tvrtke Kufner d.o.o. Slatina Denis Kufner, predstavnica Slatinskog informativnog centra Mihaela Feldi, kuhar Željko Santi i prevoditeljica Beata Kralj.

Gradonačelnik Ostrošić tijekom Lobbi Partija obavio je niz konstruktivnih razgovora. Tako je između ostalih uspostavio prvi kontakt s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Pecsu Dragom Horvatom koji tu dužnost obavlja tek 15-tak dana.
Na izložbenom prostoru zajednice Hrvata u Mađarskoj i Grada Slatine nakon upoznavanja razmijenili su neke osnovne informacije o svemu onome što veže Hrvatsku i Mađarsku.
„Dogovoren je ponovni susret u Pečuhu tijekom mjeseca listopada ili studenog ove godine kada će se razgovarati o nastavku suradnje na projektima na kojima se intenzivno radilo u proteklih godinu dana, budući da je sam proces projekata Interreg prolongiran. Ono što je bitno je da je komunikacija s hrvatskom zajednicom i konzulatom u Mađarskoj izvrsna i da se prijateljstva s mađarskim gradovima Pécs, Szentlőrinc, Szigetvar i Csurgó kao i zajednicom Hrvata iz Martinaca nastavljaju, te se uz sve bolju i intenzivniju suradnju kroz sportske, kulturne i gastro susrete, planiraju i zajednički projekti.“ – rekao je gradonačelnik Ostrošić koji je ovom prigodom dogovorio i susrete slatinskih i mađarskih vatrogasaca.
Delegaciju Grada Slatine obišli su i gradonačelnik Szentlőrinca Peter Koltai te mađarski saborski zastupnik Nagy Csaba. (www.radioslatina.hr)

Skip to content