U Slatini održan 1. SAF – Festival uličnih umjetnosti

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
09.06.2018.
Brojni izlagači predstavili se na 5. slatinskom obrtničkom sajamu
10.06.2018.
Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
09.06.2018.
Brojni izlagači predstavili se na 5. slatinskom obrtničkom sajamu
10.06.2018.

U Slatini održan 1. SAF – Festival uličnih umjetnosti

U organizaciji slatinske Turističke zajednice i Grada Slatine, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice u protekla dva dana u Slatini je održan Festival uličnih umjetnosti, 1. Street Art Fest koji je nažalost jednim dijelom pokvarilo jučerašnje grmljavinsko nevrijeme koje je sat vremena haralo našim gradom te ostavilo posljedice. Tako da se današnji planirani cjelodnevni program održao vrlo uspješno tijekom poslijepodneva.

Inače festival ima i međunarodni predznak, budući su na njemu nastupili Cirkorama na štulama, žici i svili iz Pule, Zagreba i Ljubljane, Cirkosfera i Diagonalscrosssection s predstavom za djecu iz Beograda, vatreni show iz Samobora, bubnjari iz Čakovca…

Posjetitelji festivala u parku ispred KRIK-a i Industrijsko obrtničke škole danas su mogli sudjelovati i uživati u radionicama glume, zračnim akrobacijama, slack lineu i izradi grafita, te su se vrlo rado uključili u radionice te se okušali u akrobacijama na svili pod budnim okom Cirkoraminih voditeljica Morane Radočaj, Natalije Pintarić i Petre Drmić. Poneki su savladali vertikalu kao i razne vrste penjanja, ljujljački i okreta.

Isto tako zanimljiva je bila radionica  ekvilibrizma: slackline u okviru koje je iskusni ekvilibrist, penjač i žongler Ivo Frangeš iz Cirkorame pokazao svima zainteresiranim kako održati ravnotežu na tankoj liniji, prohodati po zraku, sjesti-stati-leći dok se ljulja gurtna/traka pod nogama.

Glumica Diagonalscrosssectiona Aleksandra Belošević uvela je sudionike radionice u glumački svijet i poučila ih osnovnim glumačkim trikovima.

Grafiter i tattoo majstor Aleks također je svojim umjetničkim djelom privukao pozornost sudionika festivala, kao i umjetnica Rina Barbarić.

Mališani (a i odrasli) su uživali u predstavi „Noćne more male Nore“ u izvedbi Cirkusfere i Diagonalscrosssectiona, a još više ih je oduševio nastup Cirkoraminog Cabareta s programom cirkuskih vještina.
Mnogi su bili modeli u Facepaintingu, a uključili su se i u oslikavanje površina.
Program je završen uz show s vatrom.

Organizatori su unatoč lošem vremenu koje je smanjilo broj posjetitelja, izrazili zadovoljstvo održanim 1. Street Art Festom te pozvali građane da se pripreme za idući koji će biti još spektakularniji. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content