Brojni izlagači predstavili se na 5. slatinskom obrtničkom sajamu

U Slatini održan 1. SAF – Festival uličnih umjetnosti
09.06.2018.
Župan Andrović donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode – suše za područje grada Slatine
11.06.2018.

Brojni izlagači predstavili se na 5. slatinskom obrtničkom sajamu

Danas je u Parku 136. slatinske brigade održan 5. slatinski sajam obrtnika na kojem se predstavilo 80-ak slatinskih obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kućnih radinosti i udruga, uz goste iz cijele kontinentalne Hrvatske.

Isto tako, u sklopu sajamskih aktivnosti, održan je vrlo bogat program za posjetitelje: Nagradne igre, igraonice za djecu, radionice, demonstracije starih zanata, mini radionice, promocija obrtničkih zanimanja za učenike i brojne degustacije proizvoda, te revija frizura i modna revija popraćene svjetlosnim efektima.

Od brojnih gostiju koji su svojim prisustvom uveličali ovaj sajam spomenimo potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore, Darka Kneževića sa suradnicima, direktora Hrvatske gospodarske komore Virovitičko-podravske županije, Milana Vanđuru, predsjednika Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Ivana Kostelca sa suradnicima, tajnika Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Božidara Jeremića, privremenog pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove, Daria Riplija, direktora poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, Bojana Mioka, predstavnike mađarskog grada Sentlorinc, koje predvodi gradonačelnik Peter Koltai, predstavnike mađarskog grada Čurgo, koje predvodi gradonačelnik Janoš Fuštoš kao i domaćine zamjenike gradonačelnika grada Slatine, Sanju Mrzljak Jovanić i Bojana Plantaka sa suradnicima te predsjednika Udruženja obrtnika Slatina, Zlatka Šomođija kao i predstavnike brojnih gradskih institucija.

Okupljenim izlagačima i posjetiteljima obratio se predsjednik Udruženja obrtnika Slatina, Zlatko Šomođi koji je između ostalog rekao: – “Zahvaljujem prije svega našim obrtnicima, obrtnicima iz drugih gradova, svim ostalim poduzetnicima i izlagačima koji su se odazvali i uveličali ovaj 5. Sajam obrtnika Slatina. Isto tako izuzetno zadovoljstvo mi je što mogu pozdraviti ideju da se ove godine u Slatini pokaže jedno veliko zajedništvo koje je preraslo u manifestaciju pod imenom Slatinski sajam obrtnika. Osobito mi je drago da je ideja o proširenju sajma ostvarena te da je obogaćen ovako velikim brojem izlagača.”

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, Darko Knežević:

– “Iznimna mi je čast biti s vama ovo nedjeljno prijepodne i na taj način pružiti vam potporu u radu. Obrtnici su često marginalizirani, često građani drugog reda, a upravo su obrtnici oni koji pune proračun kako lokalne, županijske tako i državne uprave. Svim izlagačima koji su danas ovdje došli pokazati svoje proizvode, usporediti ih sa proizvodima svoje konkurencije, želim uspješan sajam, uspješan dan i da što bolje prezentiraju ono što najbolje znaju i uspješno rade, proizvode svog obrta.”

Direktor Hrvatske gospodarske komore Virovitičko-podravske županije, Milan Vanđura:

– “Sajmovi su mjesto susreta ponude i potražnje, u svijetu ih ima 31.000, svjetska asocijacija sajmova prati preko 1.000. U Hrvatskoj trenutno ima oko 300 sajmova i izložbi, no ono što je bitno je to da na području naše Virovitičko-podravske županije sajmovanje ima dugu tradiciju, pa tako i ovdje u Slatini.  Ne sumnjamo da je upravo sajam mjesto koje daje impuls svemu onome što se na njemu susretne, kao i uspostavi novih poslovnih odnosa, njegovanje postojećih, promocija novih proizvoda i dizajna. Jednostavno je sajmove bitno imati u kontinuitetu.”

Sajam je otvorio dogradonačelnik Bojan Plantak, nakon čega su domaćini i brojni gosti obišli izložbene štandove izlagača.

U 14 sati poslužen je ručak za sve izlagače, odnosno čobanac koji su pripremile Samostalne hrvatske lovačke udruge „Jelen“ iz Voćina,  „Jelen“ iz Nove Bukovice i „Vepar“ iz Slatine.

Osim brojnih nagradnih igara za posjetitelje u večernjim satima započet će revija frizura i modna revija u kojoj će sudjelovati Industrijsko-obrtnička škola Slatina – zanimanja frizer i krojač i butik „AMADEUS“  vlasnika Marinka Jukića, a reviju će svojim nastupom uveličati i Plesni studio „Zaplešite s nama“ čija je vlasnica Maša Vukovski, a nastupit će Rekreativno-plesna skupina. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content