Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Gradu Slatini odobreno 914.100,00 kn za ulaganje u Dječji vrtić Zeko Slatina
08.06.2018.
U Slatini održan 1. SAF – Festival uličnih umjetnosti
09.06.2018.
Gradu Slatini odobreno 914.100,00 kn za ulaganje u Dječji vrtić Zeko Slatina
08.06.2018.
U Slatini održan 1. SAF – Festival uličnih umjetnosti
09.06.2018.

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojoj je prisustvovalo 16 vijećnika, a između ostalih na vlastitu inicijativu i saborski zastupnik Tomislav Žagar.
Sjednica je započela raspravom oko izmjene Dnevnog reda, nakon koje je s istog skinuta točka 4. Razmatranje prijedloga i donošenje Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za razdoblje 2018.-2020. godine i vraćena na doradu.
Isto tako predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija predložio je da se točka 13. Razmatranje prijedloga i donošenje Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Slatine, prebaci pod točku 1., a točka 1. Aktualni sat prebaci na predzadnje mjesto Dnevnog reda prije točke Pitanja i prijedlozi, te da se točkama 2. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Grada Slatine, i 3. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o komunalnim djelatnostima koje se mogu obavljati na temelju koncesije na području Grada Slatine, zamijeni redoslijed, što je nakon kraće rasprave i prihvaćeno te je utvrđen Dnevni red od 16 točaka.

Nakon kraće rasprave sa 9 glasova za i 7 suzdržanih od strane kluba vijećnika  HDZ-HSLS-HSP, Gradsko je vijeće donijelo Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Slatine, prema kojemu je ukupna površina predviđena za zakup 2.346,6672 ha, a maksimalna površina koja se može dati u zakup pojedinoj fizičkoj ili pravnoj osobi 75 ha.

Identičnim glasovanjem nakon duže rasprave usvojen je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Slatine za 2017. godinu, donesena Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja Proračuna Grada Slatine iz 2017. u 2018. godinu, te Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Slatine za 2018. godinu i Projekcija Proračuna za 2019. i 2020. godinu.

Između ostaloga na jučerašnjoj sjednici gđa. Dragica Šuvak jednoglasno je imenovana za ravnateljicu Zavičajnog muzeja Slatina, a gđa. Ana Knežević za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

Prije Aktualnog sata vijećnicima se kratko obratio saborski zastupnik Tomislav Žagar te im zaželio uspješan daljnji rad.
Tijekom Aktualnog sata raspravljalo se o 4 postavljena pitanja iz kluba HDZ-HSLS-HSP vezana za rad gradonačelnika, smjenski rad u Dječjem vrtiću Zeko Slatina kao i rad jasličkih skupina za vrijeme radova na objektu.
Vijećnike su zanimale i informacije vezane za elementarne nepogode na području grada Slatine, te za Natječaje za provedbu tipa operacija 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« sektor biljne proizvodnje i 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“. 

Odgovore na postavljena pitanja vijećnicima su uputili gradonačelnik Denis Ostrošić, ravnateljica DV Zeko Slatina Sanela Valpovac i ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content