Slatinčani obilježili Dan sjećanja na herojski grad Vukovar i Škabrnju

Gradonačelnik obišao zimsku službu Slatina koma
17.11.2020.
Održana završna konferencija projekta „Energetske obnove zgrade POU i Knjižnice“
19.11.2020.

Slatinčani obilježili Dan sjećanja na herojski grad Vukovar i Škabrnju

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u središtu Slatine ove se godine zbog aktualne epidemiološke situacije okupio znatno manji broj građana nego ranijih godina. Obilježavanje su organizirali slatinska Koordinacija braniteljskih udruga, gradski Odbor za hrvatske branitelje i Grad Slatina, a pozvani su bili predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga, gradski vijećnici i ravnatelji gradskih ustanova.

Sve okupljene kod križa na Trgu sv. Josipa pozdravio je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Ilija Nikolić, te se zahvalio svima koji su se odazvali i došli odati počast hrabrom Vukovaru, najvećoj žrtvi Domovinskog rata – da se ne zaboravi.

Upaljene lampione potom su uz spomenuta izaslanstva položili i predstavnici Grada Slatine predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Grada Slatine Darijom Vrbaslijom i zamjenicom gradonačelnika Sanjom Mrzljak Jovanić, predstavnici Policijske postaje Slatina, političkih stranaka, medija i građani, a molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je dekan Slatinskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragam Hrgić.

200 upaljenih lampiona za grad Vukovar simbolično su u spomen na 200 žrtava pronađenih u masovnoj grobnici na Ovčari položili učenici Industrijsko-obrtničke škole uz prometnice u središtu grada, kao i učenici OŠ Eugena Kumičića dok su ostale slatinske škole postavile upaljene lampione u svojim prostorima.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content