„Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ napreduje predviđenom dinamikom

Humanitarna akcija za učenicu OŠ Eugena Kumičića Slatina: Matei je potrebna hitna i skupa operacija
12.02.2021.
Fotogalerija: Radovi na provedbi projekta EPIcentar Sequoia Slatina ulaze u samu završnicu
16.02.2021.
Humanitarna akcija za učenicu OŠ Eugena Kumičića Slatina: Matei je potrebna hitna i skupa operacija
12.02.2021.
Fotogalerija: Radovi na provedbi projekta EPIcentar Sequoia Slatina ulaze u samu završnicu
16.02.2021.

„Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ napreduje predviđenom dinamikom

Krajem prosinca prošle godine Ugovor o javnoj nabavi radova za rekonstrukciju društvenog doma u Radosavcima vrijedan 868.410,94 kn potpisali su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i vlasnik Građevnog obrta Bilić iz Slatine Ivo Bilić, a ovih su dana u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića obišli gradilište.

Izvođenje radova predviđeno je u razdoblju od 12 mjeseci te su zahvaljujući relativno blagoj zimi, izuzev ovih nekoliko dana u minusu, započeli punim intenzitetom.

Radovi obuhvaćaju ugradnju toplinski izolirane fasade, zamjenu vanjske stolarije, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, spuštanje stropova, elektroinstalacije, vodovodne instalacije i odvodnju, instalacije grijanja, uređenje sanitarnog čvora, postavljanje podova u svim prostorijama, te uređenje okoliša – rekla nam je voditeljica gradilišta Željka Rušanac.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo započetim radovima na Društvenom domu u Radosavcima ukupne površine 139 m2 koji će nakon uređenja dvorane s pozornicom, ureda s čajnom kuhinjom, sanitarnog čvora i spremišta omogućiti mještanima ponovna okupljanja i razne društvene aktivnosti koje u ovom dotrajalom zdanju već dugi niz godina nisu mogli. 

– Uređenje ovoga doma nastavak je napora Grada Slatine da se urede društveni domovi u svim mjesnim odborima, kako u gradu Slatini tako i u prigradskim naseljima, kako bi bili od koristi svim korisnicima kojima će se na taj način, ne samo obogatiti društveni život, već će im se osigurati adekvatan prostor za razne aktivnosti i obilježavanje prigodnih svečanosti, – istaknuo je gradonačelnik.

Ovaj projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja RH, za provedbu operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koja se provodi putem Lokalne razvojne strategije LAG-a Marinianis, unutar Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.
Ugovorom o financiranju, zaključenim 15. svibnja 2020. godine između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Slatine, osigurana su sredstva potpore u iznosu od 727.285,94 kn, a udio u potpori iznosi: 90 % EU i 10 % RH.
Projektant je tvrtka Arhis, vl. Snježane Stipeč, dok je za Nadzor zadužen nadzorni inženjer Matej Peretin iz tvrtke Bombus.
(www.radioslatina.hr)

                                                                                                                                                     

                     „Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj:

                                Europa ulaže u ruralna područja“

 

Skip to content