Humanitarna akcija za učenicu OŠ Eugena Kumičića Slatina: Matei je potrebna hitna i skupa operacija

Potresom oštećena i zgrada Hrvatskog doma u Slatini
12.02.2021.
„Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ napreduje predviđenom dinamikom
15.02.2021.
Potresom oštećena i zgrada Hrvatskog doma u Slatini
12.02.2021.
„Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ napreduje predviđenom dinamikom
15.02.2021.

Humanitarna akcija za učenicu OŠ Eugena Kumičića Slatina: Matei je potrebna hitna i skupa operacija

Osnovna škola Eugena Kumičića pokrenula je humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za hitnu i neodgodivu operaciju kralježnice svoje učenice Matee Nemet.

Matea Nemet, učenica je osmog razreda kojoj je dijagnosticirana skolioza,  postranično iskrivljenje kralježnice, veća od 40 stupnjeva i potrebna joj je pomoć za odlazak na operaciju koja će joj omogućiti uspravan hod uzdignute glave. Skolioza veća od 40 stupnjeva vrlo je rijetka i nalazi se kod jedne od tisuću osoba.

Budući da je operacija jako skupa i za nju je potrebno 92.000 kuna koje malo koja obitelj može izdvojiti samostalno, škola je na svojoj web i FB stranici te putem lokalnih medija objavila letak o toj akciji s pozivom na sudjelovanje i kratkim objašnjenjem što je skolioza, od koje Matea boluje.

Akcija je službeno pokrenuta u ponedjeljak 8. veljače kada je odmah reagirao Grad Slatina te donirao 8.000 kuna koliko je bilo potrebno za uplatu prve rate. U akciju su se uključili i brojni ljudi dobre volje te je u ovih nekoliko dana do danas prikupljeno 35.552,20 kuna.

Roditelji oboljele djevojčice utanačili su s liječnikom koji će obaviti operaciju da će datum njezinog održavanja biti 18. ožujka. Vrijeme do operacije je određeno liječnikovim obvezama te potrebnim predoperativnim internističkim pregledima koje Matea treba obaviti, a to je vrijeme ujedno i od velike važnosti za potpun uspjeh ove humanitarne akcije, odnosno prikupljanja ukupno potrebnog iznosa.

Akciju je unutar škole pokrenula učiteljica Ivana Vencl, a ravnateljica Božica Majhen je poziv za sudjelovanje učinila javnim, odnosno dostupnijim široj javnosti kako bi se postigao cilj prikupljanja potrebnih sredstava na vrijeme. Ovim putem se u suradnji s roditeljima svoje učenice zahvalila Gradu Slatini koji je prvi reagirao i uključio se svojom donacijom motivirajući svoje poslovne kontakte, tvrtke i sve ljude dobre volje da se priključe akciji u skladu sa svojim mogućnostima.  

Dakle, akcija ide dalje, a ukoliko se prikupi veći iznos od planiranog, novac će se preusmjeriti za pomoć nekom drugom djetetu u sličnoj situaciji.

Organizatori akcije pozivaju donatore da novčane priloge uplate na žiroračun Mateine majke: Josipa Nemet, Zagrebačka banka, IBAN: HR5823600003118660294, Model 02, poziv na broj: datum uplate (npr. 12022021), opis plaćanja: Donacija.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content