Fotogalerija: Radovi na provedbi projekta EPIcentar Sequoia Slatina ulaze u samu završnicu

„Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ napreduje predviđenom dinamikom
15.02.2021.
Započela gradnja kapele u Donjim Meljanima
17.02.2021.
„Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ napreduje predviđenom dinamikom
15.02.2021.
Započela gradnja kapele u Donjim Meljanima
17.02.2021.

Fotogalerija: Radovi na provedbi projekta EPIcentar Sequoia Slatina ulaze u samu završnicu

Jedan od najvećih projekata na području grada Slatine je projekt EPIcentar Sequoia Slatina ukupne vrijednosti 20.748.816 kuna, čiji je nositelj Grad Slatina, a projektni partneri Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga ,,Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.

Uz revitalizaciju zaštićene prirodne baštine, što je glavni cilj projekta, uređenje edukativno-posjetiteljsko-informativnog centra obuhvaća izgradnju hostela i drugih sadržaja poput posjetiteljskog centra, konferencijske dvorane, interpretacijskog centra, dvorane za edukacije i prezentacije, ureda za volontere i suvenirnice, te poučne staze u zaštićenom parku i oko mamutovca, restorana, dječjeg igrališta i promatračnice.

Budući da se provedba projekta bliži kraju gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić posjetili su gradilište gdje su ih s trenutnom situacijom upoznali predstavnici tvrtke Domogradnja d.o.o. Virovitica, direktor iste Siniša Gregorić, tehnički rukovoditelj Slaven Gerenčir i pomoćnik voditelja radova Dalibor Bičanić.

Tijekom obilaska Gerenčir je istaknuo kako radovi ulaze u samu završnicu. Trenutno se izvode radovi uglavnom na okolišu, izrađuju se drvene pergole i sjenice, uređuje se dječje igralište, te se obavljaju radovi na izradi stepenica i nasipavanju staza koje će uz prirodni krajobraz oko objekata i samog zaštićenog stabla golemog mamutovaca zaokružiti jednu cjelinu.
Tijekom ožujka kada stigne toplije, proljetno vrijeme nastavit će se uređenje travnatih površina te sadnja biljaka, odnosno drveća, grmova i cvijeća, a uz staze će biti postavljene klupe za odmor. Isto tako uredit će se potrebna parkirališna mjesta.

Paralelno se radi opremanje interijera i završavaju se strojarske instalacije.
U zgradi 2 intenzivno se radi na uređenju multimedijske dvorane koja bi uskoro također trebala ući u završnu fazu opremanja. U obje zgrade predstoji oblaganje stepeništa kamenom i postavljanje rukohvata, kao i drvenih maski oko radijatora koje će se uz sav ostali namještaj uklopiti u cjelokupan prostor kao jedna cjelina koja prevladava u bijeloj boji.
U tijeku su i završni radovi na ostalim instalacijama, a tehnički pregled očekuje se u travnju, – rekao je Gerenčir.

– Obišli smo gradilište i vidjeli sve što je do sada odrađeno te smo dobili sliku onoga što će se dogoditi u idućih mjesec i pol do dva.
Raduje me što radovi teku planiranom dinamikom i mislim da će krajnji rezultat biti na zadovoljstvo svih Slatinčana, ali i onih koji će doći kao gosti. Isto tako možemo biti zadovoljni što, do prije dvije godine zapušten prostor u samom središtu grada, postaje jedna „slatinska ljepotica“ i da će kroz projekte koje planiramo u narednom razdoblju, a to su uređenje Trga sv. Josipa i revitalizacija Parka 136. slatinske brigade, ovo biti jedna prelijepa cjelina na koju će biti ponosni svi Slatinčani pa i šire,- istaknuo je gradonačelnik te dodao kako će ovaj projekt izravno utjecati i na razvoj turizma te potaknuti društveno-gospodarski razvoj grada.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

     

Foto: Obilazak gradilišta 12. veljače 2021. godine

Foto: Radovi od 8. rujna 2020. do 8. veljače 2021. godine

Skip to content