Pučka pravobraniteljica Lora Vidović posjetila Slatinu

Praznik rada pred vratima – Grad Slatina priprema proslavu u suradnji s mjesnim odborima
09.04.2019.
„Roditelji na zadatku“ okupili se na tribini
10.04.2019.

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović posjetila Slatinu

Pučka pravobraniteljica sa suradnicima posjetila je Virovitičko-podravsku županiju gdje se tijekom jučerašnjeg dana i danas susrela s brojnim građanima, predstavnicima organizacija civilnog društva i predstavnicima tijela javne vlasti.

Tako je između ostalih danas upriličen sastanak u Gradskoj upravi Grada Slatine gdje se susrela s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem koji ju je primio u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i voditelja Odsjeka za poslove gradonačelnika i Gradskog Vijeća Krešimira Štimca.

Prije sastanka s gradonačelnikom Ostrošićem, savjetnici pravobraniteljice primali su pritužbe građana koji smatraju da su im ugrožena ili povrijeđena ljudska prava.

Tijekom sastanka pravobraniteljica je doznala koliko Grad Slatina izdvaja za socijalno ugrožene, kakva je suradnja s Centrom za socijalnu skrb, Gradskim društvom Crvenog križa i udrugama civilnog društva te podupire li financijski njihov rad. Jedno od pitanja koja su zanimala pravobraniteljicu bilo je i kakva je pokrivenost komunalnom infrastrukturom na području grada.
Nezaposlenost i zapošljavanje također su bile teme razgovora na tragu osiguravanja egzistencije socijalno ugroženim osobama i obiteljima.

– Imali smo jako ugodan i konstruktivan sastanak. Iz moje perspektive važno mi je saznati što sve Grad Slatina može i radi kako bi se olakšao život građanima, jer pokazatelji nisu baš najbolji vezano uz siromaštvo ovoga kraja, a takva je slika i u cijeloj županiji. Tu se posebno misli na osobe starije životne dobi, one koji žive u udaljenim dijelovima grada, nemaju dostupnu vodu, ceste, prijevoz…, odnosno kako bi im se zapravo omogućilo da žive dostojanstveno, rekla je pravobraniteljica Vidović izrazivši zadovoljstvo informacijama koliko je Grad Slatina socijalno osjetljiv i što čini za svoje sugrađane, te dodala:

– Saznali smo puno toga, puno smo naučili, što je i bio cilj ovoga susreta, doznati s kojim su problemima građani suočeni, a koristim i ovu prigodu pozvati građane da se jave Uredu pučke pravobraniteljice ako smatraju da neko državno tijelo krši neko njihovo pravo, a mi ćemo dati sve od sebe da istražimo o čemu se radi. Ako mi nismo tijelo koje je nadležno, dat ćemo opću pravnu informaciju o tome kako se netko sam može zaštititi ili kome se treba obratiti, a u situacijama u kojima možemo pomoći, zaista vodimo ispitni postupak te se u suradnji s nadležnim tijelima trudimo utvrditi da li je došlo do povrede prava zaključila je pučka pravobraniteljica Vidović.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content