LAG Marinianis sudjelovao na županijskoj Koordinaciji
07.11.2014.
Učitelji iz Szigetvara u dvodnevnom posjetu OŠ Eugena Kumičića
08.11.2014.
LAG Marinianis sudjelovao na županijskoj Koordinaciji
07.11.2014.
Učitelji iz Szigetvara u dvodnevnom posjetu OŠ Eugena Kumičića
08.11.2014.

Projekti ICT4SCF i KFT predstavljeni u Vukovaru

Voditeljica projekata Melita Schmitz iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine dana 7. studenog 2014. godine predstavila je na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja škola Vukovarsko-srijemske županije projekte koji su sufinancirani sredstvima Europske unije i osnivača škola.

Prvi projekt koji je prestvaljen sufinanciran je sredstvima EU-a iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICR4SCF) u vrijednosti od 204.224,23 eura u kojem su se razvila četiri informatička kurikula temeljena na ishodima učenja formuliranih i usklađenih sa stvarnim potrebama tržišta rada te prema željama učenika i nastavnika nastavnoga predmeta informatike. U projektu su sudjelovale tri osnovne škole iz Zagreba: OŠ D. Cesarića, OŠ I. Granđe, OŠ O. Ivekovića, srednja strukovna škola: Grafička škola u Zagrebu i slatinska osnovna škola OŠ E. Kumičića iz Slatine.

Tako su se u sklopu izvananastavne aktivnosti nazvane Od bita do robota razvijale kompetencije WordPressa, Inkscapea, Robotike i Logo programskoga jezika, a u svrhu implementacije kurikula nabavljena je informatička oprema s čime su stvoreni uvjeti za digitalizaciju i modernizaciju nastavnoga procesa u partnerskim školama te je postavljen e portal za učenje na daljinu (www.e-skola.com.hr) i napisan je priručnika pod nazivom Od bita do robota koji se može preuzeti na portalu, a namijenjen je nastavnicima informatike kao i svima onima koji žele proširiti svoja znanja s toga područja .

Drugi predstavljeni projekt je projekt sufinanciran sredstvima EU-a iz IPA prekograničnoga programa Mađarska-Hrvatska i sredstvima Virovitičko-podravske županije kao i Republike Mađarske pod nazivom Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra (KFT), a projekt je vrijedan 230.227,10 eura. Partnerstvo je ostvareno između OŠ Eugena Kumičića iz Slatine i OŠ T.S Lantos iz Szigetvara, a partneri će razviti dva kurikula s područja ekologije kao i integracije djece s poteškoćama u razvoju u redovne razredne odjele. Naravno, pripremit će se i materijalni uvjeti za implementaciju kurikula pa će tako OŠ E. Kumičića sagraditi učionice od stotinjak kvadratnih metara te će ih se opremiti namještajem kao i didaktičkom i laboratorijskom opremom za učenike i literaturom za nastavnike dok će mađarski partner nabaviti prenosive tribine za nogometno igralište u dvorištu škole, nabavit će didaktičku i sportsku opremu za učenike, kao i potrebne laboratorijske potrepštine za eko-program.

Profesorica Schmitz pozvala je sve sudionike skupa da se prijavljuju na otvorene natječaje u kojima su škole prihvatljivi potencijalni partneri te ih je uputila na važne institucije koje provode natječaje strukturnih fondova. (ms)

VSŽ 2

Skip to content