Učitelji iz Szigetvara u dvodnevnom posjetu OŠ Eugena Kumičića

Projekti ICT4SCF i KFT predstavljeni u Vukovaru
08.11.2014.
Sastanak na temu organizacije manifestacije “Prosinac u Slatini” i Božićnog sajma
08.11.2014.

Učitelji iz Szigetvara u dvodnevnom posjetu OŠ Eugena Kumičića

U sklopu realizacije projekta Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u dvodnevnom je posjetu bila skupina od 33 učitelja iz Szigetvara. Bila je to jedna od završnih aktivnosti projekta koji se financira iz Pretpristupnog fonda Europske unije IPA Prekogranični program Mađarska-Hrvatska.

Ravnateljica škole Božica Majhen kaže da je cilj projekta razvoj i usklađivanje dvaju školskih kurikula. Prvi se odnosi na područje eko-programa za darovite učenike i izrađuju ga učitelji slatinske škole, jer imaju mnogo iskustva s obzirom da škola već godinama nosi titulu međunarodne ekoškole i provodi GLOBE program.

Drugi kurikul odnosi se na inkluziju djece s poteškoćama u razvoju u redovne razredne odjele i izradili su ga mađarski učitelji. U slatinskoj školi u tijeku je izgradnja multifunkcionalnog učioničkog prostora površine sto četvornih metara za rad s učenicima s poteškoćama u razvoju i darovitim učenicima, a do završetka projekta bit će izgrađeno vanjsko igralište za djecu s poteškoćama u razvoju i nabavljena didaktička oprema za rad s tom djecom.

Održan je i niz radionica na području eko-programa i inkluzije djece s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra je 230.272 eura, od kojih slatinskoj školi pripada 179.369 eura. Europska unija sufinancirat će 85 posto sredstava.

Prvoga dana boravka mađarskih učitelja u Slatini organizirano je šest radionica u nižim razredima Osnovne škole Eugena Kumičića na temu jeseni, a gosti su također posjetili Zavičajni muzej i razgledali grad. Jučer su na Višnjici sudjelovali u integriranoj terenskoj nastavi učenika petih razreda vezanoj za ekološki uzgoj batata, ergelu konja, orijentaciju u prostoru i analizu tla, a razgledali su i Pustaru Višnjicu. (radioslatina.hr)

 

Skip to content