POU Slatina organiziralo radionicu „Mali znanstvenici” u DV Zeko

U sklopu DMK otvorena izložba fotografija Tihomira Pintera
05.10.2018.
Održana početna konferencija projekta „Mala škola poduzetništva“
05.10.2018.
U sklopu DMK otvorena izložba fotografija Tihomira Pintera
05.10.2018.
Održana početna konferencija projekta „Mala škola poduzetništva“
05.10.2018.

POU Slatina organiziralo radionicu „Mali znanstvenici” u DV Zeko

Tjedan cjeloživotnog učenja koji se ove godine obilježava od 1. do 7. listopada, nacionalna je obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Kroz ovaj tjedan organizirane su brojne aktivnosti diljem Hrvatske – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, pa i  biciklijada,  kako bi se građane motiviralo da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob, jer učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata i druge slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom. Tako je Pučko otvoreno učilište u srijedu 3. listopada organiziralo radionicu koja je održana u Dječjem vrtiću Zeko Slatina.

Na radionici imena „Mali znanstvenici” prof. kemije Rajka Avirović-Gaća djeci je održala kratko predavanje te ih potaknula da se uključe u radionicu sudjelovanjem u zanimljivim pokusima koje su izvodile učenice Osnovne škole Eugena Kumičića: Sara Školjić, Anđela Vašiček, Lea Jagarinac, Lana Radić i Ena Knežević.
– Pokusi kojima su mališani bili oduševljeni bili su: lava lampa, tornado u boci, balon, slime i mikroskopiranje. – rekla nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content