Održana početna konferencija projekta „Mala škola poduzetništva“

POU Slatina organiziralo radionicu „Mali znanstvenici” u DV Zeko
05.10.2018.
Tribina “Kako i kada odabrati zanimanje”
05.10.2018.
POU Slatina organiziralo radionicu „Mali znanstvenici” u DV Zeko
05.10.2018.
Tribina “Kako i kada odabrati zanimanje”
05.10.2018.

Održana početna konferencija projekta „Mala škola poduzetništva“

Jučer je u Zavičajnom muzeju Slatina održana Početna konferencija projekta “Mala škola poduzetništva” čiji su nositelji Društvo „Naša djeca“ Slatina i Udruga za obrazovanje i održivi razvoj  “UZOOR” Slatina.
Projekt se od 1. rujna provodi u suradnji s osnovnim školama Eugena Kumičića Slatina, Josipa Kozarca Slatina, Davorin Trstenjak Čađavica i Vladimir Nazor Nova Bukovica, te Pučkim otvorenim učilištem Slatina.

Na početku konferencije nazočne je pozdravila predsjednica DND Slatina Snježana Pačarić koja je ukratko predstavila projekt koji će trajati šest mjeseci, a u sklopu kojega će se održati 40 radionica.

Projekt se financira donacijom ostvarenom putem Javnog natječaja Hrvatske banke za obnovu i razvitak pod nazivom “Stvaramo jednake mogućnosti”, a cilj mu je upoznavanje djece s poduzetništvom i poduzetničkim vještinama kroz besplatne četverodnevne radionice koje će se provoditi na lokacijama Dječjeg kutka Društva „Naša djeca“ Slatina, odnosno u Slatini, Senkovcu, Novoj Bukovici, Čađavici, te Josipovu i Sopju.
Svrha projekta kojemu su korisnici 40-tero djece školske dobi od 4. do 8. razreda spomenutih škola je usmjeriti djecu da pravodobno i kvalitetno odaberu svoje buduće zanimanje, ali i ojačati udruge koje pomažu u kvalitetnom razvoju društva.

Ravnateljica slatinskog muzeja Dragica Šuvak pozdravila je ovaj projekt koji ima čvrstu poveznicu sa Zavičajnim muzejom Slatina kroz obrte i gospodarski ručni rad koji su vidljivi na brojnim eksponatima stalnog postava muzeja. Posebno je istaknula stolarski obrt koji ima dugu tradiciju u ovom kraju zbog bogatstva šumama. Druga poveznica su računstvo i geometrija bez kojih gledajući kroz povijest, a ni u sadašnjem vremenu nije moguće gotov proizvod plasirati na tržište.

Nazočne je pozdravila i Danijela Maravić, predsjednica Udruge za obrazovanje i održivi razvoj “UZOOR” Slatina koja je osnovana u travnju ove godine s namjerom da pomogne građanima u obrazovanju s ciljem održivog razvoja na slatinskom području.

Na Početnoj konferenciji sudjelovali su ravnatelji slatinskih osnovnih i srednjih škola sa suradnicima i učenicima, zatim predstavnici Grada Slatine, udruga, školskih zadruga, Zavičajnog muzeja, Pučkog otvorenog učilišta, Hrvatske poljoprivredno savjetodavne službe Slatina, članovi Udruge za obrazovanje i održivi razvoj “UZOOR” Slatina, članovi Društva “Naša djeca” Slatina te predstavnici medija.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content