Organizatori Zlatnoga oraha na Radio Slatini

Savjet mladih Grada Slatine sudjelovao na Godišnjoj konferenciji Savjeta za mlade Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru
24.03.2019.
UOSI Slatina – Početna konferencija projekta – Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom 3
25.03.2019.

Organizatori Zlatnoga oraha na Radio Slatini

U organizaciji Udruge kuhara Grada Orahovice, u subotu, 6. travnja održat će se slastičarsko natjecanje Zlatni orah. Novina natjecanja je da će se ova manifestacija po prvi puta održati u Slatini, u prostoru restorana Giovanni. Svečana torta je tema natjecanja, a zadana namirnica je orah, autohtona namirnica ovoga kraja, što govori o želji organizatora da kroz ovu manifestaciju promoviraju gastronomiju i namirnicu svog kraja.

Organizatori ili konkretnije predsjednik Udruge kuhara Grada Orahovice Dražen Šafar i članica udruge, svima poznata, slatinska slastičarka Sandra Jadek danas su bili gosti etera Radio Slatine. Izvijestili su nas da je više-manje za natjecanje, koje će imati međunarodni karakter zbog sudionika iz Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, sve spremno.

Stručni ocjenjivački sud će biti sastavljen od hrvatskih, slovenskih i bosansko-hercegovačkih majstora kuhinje.

Natjecati će se u dvije kategorije profesionalci i učenici slastičari, a naglasak će biti stavljen na mlade pa tako dolaze škole iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Srbije.

Osim slastica prisutni će moći kušati i slane gastro specijalitete, a pozivaju se svi koji mogu da sudjeluju u donatorskoj večeri istoga dana. Zainteresirani za donatorsku večer se mogu javiti Sandri Jadek.

Natjecanje će se održati uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content