Tribina “Kako i kada odabrati zanimanje”

Održana početna konferencija projekta „Mala škola poduzetništva“
05.10.2018.
Dječji vrtić Zeko poziva roditelje predškolaca na roditeljski sastanak 9. listopada
05.10.2018.
Održana početna konferencija projekta „Mala škola poduzetništva“
05.10.2018.
Dječji vrtić Zeko poziva roditelje predškolaca na roditeljski sastanak 9. listopada
05.10.2018.

Tribina “Kako i kada odabrati zanimanje”

dav

Sinoć održana tribina “Kako i kada odabrati zanimanje” prva je od aktivnosti projekta “Mala škola poduzetništva” koji je financiran donacijom ostvarenom putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom “Stvaramo jednake mogućnosti” što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a koji provodi Društvo “Naša djeca” Slatina u partnerstvu s Udrugom za obrazovanje i održivi razvoj “UZOOR” Slatina.

Tribina je organizirana u Zavičajnom muzeju Slatina u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina i Industrijsko-obrtničkom školom Slatina.

„Želja je projektom djeci približiti što više informacija o različitim zanimanjima u ranoj dobi te predstaviti poduzetničke vještine.“ – naglasila je voditeljica tribine, predsjednica Udruge za obrazovanje i održivi razvoj “UZOOR” Slatina Danijela Maravić.
Aktivnim sudjelovanjem na tribini, ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Slatina Ksenija Vujanović-Juras, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Dijana Zelenka, ukazali su na problematiku obrtničkih zanimanja i općenito tešku situaciju poduzetništva na slatinskom području, te su se složili s ravnateljicom OŠ Josipa Kozarca Ksenijom Vujanović-Juras koja je rekla da se djecu treba što ranije upoznavati s poduzetništvom kako bi na vrijeme znali odabrati buduće zanimanje, te s mogućnošću promjene zanimanja tijekom života ali isto tako nužna je i edukacija roditelja.
Jednosatni razgovor o pravilnom i pravodobnom odabiru zanimanja vođen je činjenicom da je odabir zanimanja jedna od najvažnijih odluka čovjeka u životu jer kvalitetno odabrano zanimanje ispunjava čovjeka i osigurava egzistenciju. Vođeni iskustvom u svojim ustanovama sudionici tribine istaknuli su i veliku potrebu obrazovanja odraslih, jer nikada nije kasno za prekvalifikaciju zanimanja koja omogućuje adekvatno zaposlenje, a na taj bi i se način zadržali i mladi u našoj sredini.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content