Tribina “Kako i kada odabrati zanimanje”

Održana početna konferencija projekta „Mala škola poduzetništva“
05.10.2018.
Dječji vrtić Zeko poziva roditelje predškolaca na roditeljski sastanak 9. listopada
05.10.2018.

Tribina “Kako i kada odabrati zanimanje”

dav

Sinoć održana tribina “Kako i kada odabrati zanimanje” prva je od aktivnosti projekta “Mala škola poduzetništva” koji je financiran donacijom ostvarenom putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom “Stvaramo jednake mogućnosti” što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a koji provodi Društvo “Naša djeca” Slatina u partnerstvu s Udrugom za obrazovanje i održivi razvoj “UZOOR” Slatina.

Tribina je organizirana u Zavičajnom muzeju Slatina u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina i Industrijsko-obrtničkom školom Slatina.

„Želja je projektom djeci približiti što više informacija o različitim zanimanjima u ranoj dobi te predstaviti poduzetničke vještine.“ – naglasila je voditeljica tribine, predsjednica Udruge za obrazovanje i održivi razvoj “UZOOR” Slatina Danijela Maravić.
Aktivnim sudjelovanjem na tribini, ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Slatina Ksenija Vujanović-Juras, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Dijana Zelenka, ukazali su na problematiku obrtničkih zanimanja i općenito tešku situaciju poduzetništva na slatinskom području, te su se složili s ravnateljicom OŠ Josipa Kozarca Ksenijom Vujanović-Juras koja je rekla da se djecu treba što ranije upoznavati s poduzetništvom kako bi na vrijeme znali odabrati buduće zanimanje, te s mogućnošću promjene zanimanja tijekom života ali isto tako nužna je i edukacija roditelja.
Jednosatni razgovor o pravilnom i pravodobnom odabiru zanimanja vođen je činjenicom da je odabir zanimanja jedna od najvažnijih odluka čovjeka u životu jer kvalitetno odabrano zanimanje ispunjava čovjeka i osigurava egzistenciju. Vođeni iskustvom u svojim ustanovama sudionici tribine istaknuli su i veliku potrebu obrazovanja odraslih, jer nikada nije kasno za prekvalifikaciju zanimanja koja omogućuje adekvatno zaposlenje, a na taj bi i se način zadržali i mladi u našoj sredini.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content