Održana edukativna prezentacija u okviru projekta “Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti”

Slatinski paraolimpijac Marijan Presečan susreo se s gradonačelnikom Ostrošićem
17.06.2019.
Gradonačelnik Ostrošić potpisao Ugovor o financiranju projekta „Slatino, zaželi“
19.06.2019.

Održana edukativna prezentacija u okviru projekta “Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti”

Savjet mladih Grada Slatine, Udruga Veranda i Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ održali su u ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u Art dvorani POU Slatina  edukativnu prezentaciju „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“.

U uvodnom dijelu okupljene je pozdravio predsjednik Savjeta mladih Grada Slatine Mario Đurinić, dok je samu edukaciju održao član savjeta Juraj Randelj uz tehničku pomoć Ivana Gribla. Educirani članovi savjeta mladih Grada Slatine prezentirali su u ovom interaktivnom izlaganju specifičnosti rizičnih ponašanja u adolescenciji i probleme u ponašanju mladih. Govora je bilo i o ovisničkom ponašanju, obilježjima kockanja mladih u Hrvatskoj, prekomjernom pijenju alkohola i pušenja kod mladih. Na ovaj način pokušalo se doprijeti do mladih i ukazati na posljedice ovih ovisnosti. SMGS nastavlja s educiranjem mladih te će i u narednom periodu organiziranjem raznih preventivnih aktivnosti poticati svijest mladih pri čemu će se kritički propitkivati i problematizirati različiti izazovi u ovom osjetljivom području.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kojeg je na ovoj edukaciji predstavljao ravnatelj dr. Miroslav Venus nastavlja s aktivnostima u okviru projekta pod nazivom „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“ koji se u Virovitičko-podravskoj županiji provodi u 2018. i 2019. godini, a financira ga Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Partner Zavodu u ovome projektu je Udruga za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“, dok su suradnici u projektu Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, Gradski savjet mladih Virovitica i Savjet mladih grada Slatine.

Cilj je projekta osnaživanje samozaštitnih kapaciteta mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmacija njihova zdravlja po načelu „mladi educiraju mlade“.

Neposredno prije početka edukacije održana je 8. sjednica Savjeta mladih Grada Slatine kojom je predsjedao predsjednik Savjeta Mario Đurinić, a kojoj je prisustvovala i dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić. (www.radioslatina.hr)

Skip to content