Slatinski paraolimpijac Marijan Presečan susreo se s gradonačelnikom Ostrošićem

Obavijest iz tvrtke Slatina kom d.o.o.
17.06.2019.
Održana edukativna prezentacija u okviru projekta “Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti”
18.06.2019.

Slatinski paraolimpijac Marijan Presečan susreo se s gradonačelnikom Ostrošićem

Nakon izvrsnih nastupa ove godine, prvo na Otvorenom pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u para atletici – Croatia Open 2019. u Splitu, a potom i na natjecanju WPA Grand Prix Grosseto 2019. u Italiji, slatinski paraolimpijac Marijan Presečan priprema se za nova natjecanja i moguć nastup na Svjetskom prvenstvu krajem godine u Dubaiju.

Svoje uspjehe, ali i planove za budućnost podijelio je, prigodom današnjeg susreta, s gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem.

Nadaleko poznati slatinski paraolimpijac, Marijan Presečan nakon niza uspješnih nastupa na Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom na kojima je osvajao zlatna i srebrna odličja u bacanju diska i kugle ponovno je zablistao na Croatia Openu 2019. u Splitu gdje je kao predstavnik AKOSI Agrama postavio državni rekord u bacanju kugle u kategoriji F53 s hitcem od 6.80 metara.

No taj je rezultat i svoj osobni ali i državni rekord uspio i dodatno popraviti na 19. Svjetskom paraolimpijskom Grand Prixu Grosseto 2019. u Italiji na kojemu je pod vodstvom izbornika paraolimpijske reprezentacije Hrvatske Damjana Sedića bacanjem kugle u kategoriji F51-53, ponovno osvojio zlato za Hrvatsku i postavio novi državni rekord od 6.98 metara.
Nevjerojatna je informacija da je ove izvrsne rezultate ostvario promjenom ruke. Naime, iako je inače dešnjak do sada je kuglu bacao lijevom rukom koja mu je jača, a promijenivši ruku došli su ovi vrhunski rezultati.

Ove mu godine predstoji još tri natjecanja do Svjetskog prvenstva te se nada što boljim rezultatima kako bi ostvario pravo nastupa u Dubaiju s reprezentacijom.
Redovito vježba u svojoj privatnoj teretani doma gdje su mu sprave prilagođene njegovim potrebama, a treninge u bacanju kugle održava na slatinskom stadionu Antuna Tone Butorca.

Gradonačelnik Ostrošić čestitao mu je na ustrajnosti, čvrstoj volji i sve boljim rezultatima te izrazio potporu Grada Slatine prigodom nabave nove opreme i odlaska na natjecanja.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content