Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Održana završna konferencija projekta vrijednog 6,6 milijuna kuna kojim su obnovljene ambulante i nabavljena suvremena medicinska oprema za 33 ordinacije diljem VPŽ
24.09.2018.
„Škola za život“ u SŠ Marka Marulića Slatina
26.09.2018.

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojoj je prisustvovalo 16 vijećnika.
Na početku sjednice usvojen je Dnevni red uz dodatak još jedne točke prije posljednje, Pitanja i prijedlozi, a pod kojom su gradski vijećnici raspravljali o Prijedlogu Odluke o načinu, uvjetima i postupku jednokratnog otpisa dugova fizičkim osobama, koja je na kraju jednoglasno usvojena.
Tako će se izvršiti jednokratni otpis dugova fizičkim osobama prema utvrđenim uvjetima i postupku otpisa duga, kamata i drugih troškova dužnika Grada Slatine, a za dug za koji se provodi ovršni postupak. Prema Odluci otpis duga se odnosi na tražbine prema osnovi komunalne naknade, najamnina, poreza na tvrtku, poreza na korištenje i zakup javnih površina, potraživanja za sudske troškove i naknada za uređenje voda, a neće se otpisivati dugovi za komunalni doprinos, naknadu za legalizaciju i kupoprodajnu cijenu nekretnine. Dospjeli dug čine glavnica i trošak te kamate, za koje se na dan 31. prosinca 2017. provodila ovrha i koja se provodi na dan stupanja na snagu Zakona. Grad će otpis izvršiti po službenoj dužnosti, bez potrebe podnošenja zahtjeva.

Na aktualnom satu raspravljalo se o pet vijećničkih pitanja pristiglih iz kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP koji su se zanimali za, prema njihovoj procjeni, nedosljednosti rada Gradskog vijeća Grada Slatine.
Zanimala ih je provedba sufinanciranja udžbenika učenicima putem Zagrebačke banke kao i informacija o kriterijima izbora asistenata za pomoć u radu odgojiteljima u Dječjem vrtiću Zeko Slatina.
Jedno od pitanja bilo je vezano uz natječaj Ministarstva poljoprivrede za smanjenja brojnog stanja predatora u 2018.godini odnosno lisica i čagljeva, a posljednje u nizu za provedbu skorašnjeg projekta EPIcentar Sequoia Slatina, odnosno je li GRAS dovoljno kapacitiran da konkurira za podugovorenog vanjskog stručnjaka za vođenje projekta.

Odgovore na postavljena pitanja uz predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije dali su pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, potpredsjednica Gradskog Vijeća Martina Tepeš i ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer.

Nakon aktualnog sata Informaciju o nezaposlenosti i zapošljavanju na području Grada Slatine u 2017. godini iznio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Virovitica Hrvoje Belobrk, koja je potom i usvojena, kao i Informacija o radu i poslovanju Društva „Komrad“ d.o.o. Slatina za 2017. godinu.

Izvješće o poslovanju Društva „SLATINA KOM“ d.o.o. za 2017. godinu iznio je direktor Sanjin Hmelik koji je tom prigodom iznio probleme i poteškoće s kojima se tvrtka susreće u radu, gdje je ocijenio da je tvrtka dovedena u nezavidan položaj razdvajanjem od tvrtke Komrad d.o.o. te joj je dodijeljen niz neprofitabilnih radnih jedinica zbog kojih je između ostaloga došlo do gubitka od preko milijun kuna. Iznio je i pozitivnu stranu poslovanja prema kojoj tvrtka nastoji nabaviti novu opremu i strojeve kako bi smanjila troškove. Isto tako planovima novog ustrojstva unutar tvrtke nastoji se postići oporavak i pozitivno poslovanje, što je potvrdio i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić koji je istaknuo kako Grad Slatina također čini sve za oporavak tvrtke, a prvi korak je bio poravnanje svih dugova Grada prema Slatina kom-u.

U nastavku sjednice vijećnici su prihvatili Godišnja izvješća o radu dječjih vrtića „Suncokret“  i „Zeko“ Slatina za pedagošku 2017./2018. godinu, te Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Slatine za 2017. godinu.

Donesena je i Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Slatine, prema kojoj će dimnjačarske usluge za područje Istok obavljati obrt Dimnjačar vl. Stjepana Tureka, a za područje Zapad tvrtka Slatina kom d.o.o.

Gradski su vijećnici donijeli i Odluke o davanju suglasnosti na provedbu ulaganja na području Grada Slatine za projekte „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Sladojevcima“ i „Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ putem Natječaja za provedbu tipa operacije 3.1.1. „Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga“, koji je objavio LAG Marinianis unutar mjere 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content