Održana završna konferencija projekta vrijednog 6,6 milijuna kuna kojim su obnovljene ambulante i nabavljena suvremena medicinska oprema za 33 ordinacije diljem VPŽ

Pobjednici Festivala mladih slatinskih talenata 2018. u zabavnom parku Prater
24.09.2018.
Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
25.09.2018.

Održana završna konferencija projekta vrijednog 6,6 milijuna kuna kojim su obnovljene ambulante i nabavljena suvremena medicinska oprema za 33 ordinacije diljem VPŽ

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas je održana završna konferencija projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ ukupne vrijednosti projekta 6.641.894,03 kuna, od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodila ga je Virovitičko-podravska županija, s partnerom na projektu Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima te povećati broj usluga pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini. Na početku konferencije, nakon uvodnog govora, sve prisutne pozdravili su župan virovitičko-podravski Igor Andrović i ravnatelj županijskog Doma zdravlja Ivica Fotez te županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica, nakon čega je uslijedila prezentacija ostvarenih rezultata projekta.

– Obnovili smo 5 ambulanti u depriviranim područjima, uz građevinski dio radova kojima smo omogućili normalne uvjete rada i za liječnike i za pacijente, došla je i neophodna oprema te smo uspjeli podići kvalitetu i razinu pružanja same zdravstvene zaštite za naše korisnike – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez dodavši kako svaki pacijent treba imati jednaku zdravstvenu skrb nevezano za područje u kojem živi, a korak prema tome je bio ovaj projekt.

Provedenim projektom izvedeni su građevinsko-obrtnički radovi na ambulantama u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini i Turanovcu. U ambulanti u Pitomači ugrađena je vertikalno podizna platforma čime je omogućen i olakšan pristup osobama smanjenje pokretljivosti, a rekonstrukcijom ordinacije fizikalne medicine u Slatini, stvoreni su uvjeti za kvalitetnije provođenje zdravstvene djelatnosti fizikalne medicine u Slatini. Izvedenim radovima osiguralo se ispunjenje minimalnih tehničkih uvjeta propisanih Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora i medicinsko tehničke opreme.

Odobrenim sredstvima nabavljena je i suvremena medicinska oprema za 33 ordinacije Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije (opće, dentalne i fizikalne medicine te ginekološke ordinacije) te za 4 ordinacije dentalne medicine i 1 ginekološku ordinaciju u koncesiji.
Vodeći računa da rezultati projekta budu jednako dostupni svim skupinama, izrađene su informacijske ploče na Brailleovom pismu koje su postavljene na 20 ordinacija Doma zdravlja VPŽ. Tako nastoji se uključiti osobe s invaliditetom u život zajednice na ravnopravnoj osnovi s ostalim građanima te omogućiti slijepim i slabovidnim osobama da dobiju sve potrebne informacije o radu svojih ordinacija.

Provedenim projektom stvoreni su preduvjeti za uvođenje novih usluga na primarnoj razini zdravstvene zaštite, a predviđa se smanjenje broja uputnica u bolnice za 15 posto. Konferenciji su, između ostalim, nazočili i: zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Lahorka Weiss, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Miroslav Venus, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, kao i v.d voditelja Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Virovitici Tonček Moslavac.

Osim toga, svečanosti su nazočili i: pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša VPŽ Zorica Hegedušić, pročelnica službe za javne financije VPŽ Ankica Garaj, tajnik Županijske skupštine VPŽ Ivan Horvat,…
(www.radioslatina.hr)

Skip to content