Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, sljedeća 11. po redu bit će u petak 8. lipnja

Slatina se uspješno predstavila na Festivalu tjestenine u mađarskom gradu Csurgó
03/06/2018
Učenici iz Osijeka, Valpova i D. Miholjca posjetili Slatinu i tvrtku Zlatna nit d.o.o.
06/06/2018

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, sljedeća 11. po redu bit će u petak 8. lipnja

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojoj je prisustvovalo 16 od 17 vijećnika.
Na početku sjednice usvojen je Dnevni red od 23 točke nakon čega se na aktualnom satu raspravljalo o 4 postavljena pitanja iz kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP.

Na pitanje koje se odnosilo na rad Dječjeg vrtića Zeko Slatina vijećnici će odgovor dobiti naknadno u pisanom obliku. Zanimali su se za projekt Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Slatine i 5 okolnih općina, te za provedbu mjere HZZ-a koja se odnosi na javne radove na području grada Slatine i mjesnih odbora. 
Isto tako zanimali su ih razlozi odlaska zamjenika gradonačelnika Bojana Plantaka umjesto gradonačelnika Ostrošića, na potpisivanje ugovora vezanih za projekte Rekonstrukcije ceste za Golenić i Rekonstrukcije društvenog doma u Donjim Meljanima koje je upriličeno u Zagrebu. Odgovore na postavljena pitanja dali su pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić i gradonačelnik Denis Ostrošić.  

Na sjednici je nakon duže rasprave donesena Odluka o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine, kao i Odluka o prigovorima na prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Slatine uz napomenu da se traži objava svih čestica koje su predviđene za povrat odnosno imovine kako bi zainteresirane osobe bile potpuno informirane.

Između ostaloga razmotrena su, a potom i prihvaćena Izvješća o radu za 2017. godinu: Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Zavičajnog muzeja Slatina, Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine, Gradskog društva Crvenog križa Slatina i Savjeta mladih Grada Slatine, a nakon kraće rasprave i Gradske razvojne agencije Slatina, Zajednice športskih udruga Slatina i Turističke zajednice grada Slatine.

Ovoga tjedna na rasporedu je još jedna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine koju je predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija sazvao za petak 8. lipnja.
Za 11. sjednicu koja će se održati s početkom u 16,30 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Slatini, predložen je Dnevni red od 17 točaka.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content