Slatina se uspješno predstavila na Festivalu tjestenine u mađarskom gradu Csurgó

Hrvatski časnički zbor grada Slatine održao Redovnu godišnju skupštinu
02.06.2018.
Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, sljedeća 11. po redu bit će u petak 8. lipnja
05.06.2018.

Slatina se uspješno predstavila na Festivalu tjestenine u mađarskom gradu Csurgó

Jučer je u mađarskom gradu Csurgó održan “Csusz festival” – Festival tjestenine na kojemu su sudjelovali predstavnici grada Slatine kao nastavak prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska u okviru projekta ART CBC čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Slatina, a jedan od projektnih partnera domaćin Gastro festivala – Općina Csurgó u Mađarskoj. 

Gradonačelnik János Füstös (Janoš Fjuštoš) uz srdačne pozdrave dočekao je goste iz Slatine, odnosno predstavnike Grada Slatine predvođene gradonačelnikom Denisom Ostrošićem u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, predstavnike Pučkog otvorenog učilišta Slatina predvođene ravnateljicom Danijelom Fabric Fabijanac i direktoricu Turističke zajednice Grada Slatine Vanju Lazić.

Uz gastro program na kojemu se Slatina predstavila s dva tima kuhara: „KINO SLATINA“  za koji su kuhale Željka Krpan i Slavica Podolski i „GRAD SLATINA“ za koji je kuhao Željko Santi, u kulturnom dijelu programa nastupili su KUD Neven Donji Meljani, Crkveni zbor Sladojevci i Summer duo Balić-Čižek.

Ekipa „Kino Slatina“ s pikantnim jelom grah s tjesteninom osvojio je 3. mjesto u konkurenciji od 28 natjecateljskih ekipa, dok je „Grad Slatina“ dobio utješnu nagradu za gulaš s tjesteninom.

Cjelodnevni program obuhvaćao je i sportska natjecanja gdje su djeca KUD-a Neven Donji Meljani u utrci na 500 m osvojila brojne nagrade.

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac dogovorili su daljnju suradnju s gradonačelnikom Jánosem Füstösom, te će predstavnici mađarskog grada Csurgó već slijedeće nedjelje 10. lipnja gostovati u Slatini na 5. slatinskom sajmu obrtnika.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content