Održan nastavak 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine

Nastavak 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine
28/12/2017
Nekoliko stotina Slatinčana novu godinu dočekalo na Trgu sv. Josipa
01/01/2018

Održan nastavak 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održan nastavak 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine kojoj je prisustvovalo 17 vijećnika, a kojom je predsjedao predsjednik Vijeća Dario Vrbaslija.
Na početku nastavka sjednice usvojene su dopune Dnevnog reda te je predstavljeno izvješće komisije za mandatna pitanja u kojem stoji kako vijećnik Kazimir Libl, iz osobnih razloga, stavlja svoj mandat u mirovanje. Prisegu je kao njegova zamjena dao novi vijećnik s liste SDP-a, Krešimir Šantak.
Pri raspravi o usvajanju Dnevnog reda, kao i tijekom ostatka sjednice, vijećnici kluba zastupnika HDZ-HSLS-HSP nekoliko puta su zatražili stanku, te ukazivali na formalno-pravne nepravilnosti vezane za nastavak 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine.
Sjednica je nakon usvajanja Dnevnog reda nastavljena raspravom o prijedlogu Proračunu za 2018. i projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Klub vijećnika HDZ-HSLS-HSP je dostavio tri amandmana koji su odbijeni, a Proračun za 2018. godinu je potom i usvojen s devet glasova za i osam suzdržanih.
Odluka o izvršavanju Proračuna Grada Slatine za 2018. godinu, Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2018. godini, Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2018. godini, Program korištenja sredstava naknade za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada na području Grada Slatine u 2018. godini, Program javnih potreba iz područja društvenih djelatnosti Grada Slatine za 2018. godinu su također usvojeni s devet glasova za i osam suzdržanih.
Odluka o ukidanju Vlastitog pogona za obavljanje određenih komunalnih djelatnosti na području Grada Slatine je prihvaćena s devet glasova za, jednim protiv i sedam suzdržanih.
Točke Dnevnog reda vezane za analizu stanja sustava civilne zaštite na području Grada Slatine su prihvaćene jednoglasno isto kao i prijedlog Statuta Glazbene škole Milka Kelemena, Rješenje o izmjeni rješenja o izboru predsjednika i članova Komisije za mandatna pitanja,rješenje o izmjeni rješenja o izboru predsjednika i članova Odbora za financije i Proračun, Rješenje o izmjeni rješenja o izboru predsjednika i članova Odbora za prostorno uređenje, komunalno – stambene djelatnosti i zaštitu okoliša.(mt)

no images were found

Skip to content