Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u okviru posjeta Virovitičko-podravskoj županiji danas 9. veljače posjetila Slatinu

Javni uvid i savjetovanje s javnošću o planu gospodarenja otpadom na području Grada Slatine za razdoblje 2017.-2022.
09.02.2018.
Filip Grahovac i Una Maravić najbolji sportaši, Hrvači i Hrvačice najuspješnije ekipe Slatine
10.02.2018.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u okviru posjeta Virovitičko-podravskoj županiji danas 9. veljače posjetila Slatinu

Ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek u pratnji svojih pomoćnika, dr.sc. Ive Hraste Sočo i Davora Trupkovića, načelnice Sektora za programe i projekte EU Anastazije Magaš Mesić, pročelnka Konzervatorskog odjela u Požegi, za područje Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, dr.sc. Žarka Španičeka i tajnice Kabineta ministrice Ane Perišić Mijić danas je posjetila Virovitičko-podravsku županiju.

Ispred zgrade Zavičajnog muzeja u Slatini delegaciju iz Ministarstva kulture dočekao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, u pratnji privremenog pročelnika Stručne službe Grada Slatine Krunoslava Šaraboka i privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marina Kokorića, te direktorice Turističke zajednice Grada Slatine Vanje Lazić.
Uz gradonačelnika Grada Slatine ministricu je dočekao i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Igorom Pavkovićem.

Tijekom boravka u Slatini ministrica Obuljen Koržinek obišla je slatinski Zavičajni muzej koji je predstavila ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak, koja je ulogu domaćice nastavila i u Župnoj crkvi sv. Josipa  gdje je domaćine i goste dočekao velečasni Dragan Hrgić.
Tu je opisana povijest od same gradnje crkve do danas. Ravnateljica Šuvak posebno je zahvalila velečasnom Hrgiću na angažmanu oko obnove crkve ali i na nesebičnom radu koji je urodio ponovnim okupljanjem velikog dijela vjernika. S obnovom crkve nazočne je upoznao arhitekt  i projektant obnove crkve Boris Vučić-Šneperger.
Ministrica Obuljen Koržinek upoznala je prisutne kako je u četvrtak 8. veljače razgovarala s biskupom Škvorčevićem, te je na tom sastanku dogovoreno da će se slijedeće godine na drugačiji način krenuti prema određivanju prioriteta što se tiče biskupija jer nije prihvatljivo da se godinama polako prikupljaju sredstva za određene projekte. U narednih šest mjeseci će se zajedno s biskupijom odrediti prioriteti, te će se nastojati sredstvima koje uloži Ministarstvo kulture pokušati u što kraćem vremenskom razdoblju napraviti pomake, odnosno brže odvijanje radova.

Slatinsko kino također je bilo jedna od destinacija pri obilasku Slatine, gdje je ravnateljica Pučkog otvorenog učilšta Slatina Danijela Fabric Fabijanac provela goste kroz “Malu art dvoranu” i naravno veliku kino dvoranu, te se zahvalila Ministarstvu kulture , Županiji Virovitičko-podravskoj i Gradu Slatini jer su svi doprinijeli obnovi slatinskog kina. Obilazak Slatine završio je posjetom Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina s kojom je nazočne upoznala ravnateljica Ana Knežević. 

Nakon obilaska Slatine prema protokolu ministrica je nastavila obilazak županije prema Suhopolju i Virovitici.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content