Filip Grahovac i Una Maravić najbolji sportaši, Hrvači i Hrvačice najuspješnije ekipe Slatine

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u okviru posjeta Virovitičko-podravskoj županiji danas 9. veljače posjetila Slatinu
09/02/2018
Dječje Gradsko vijeće Grada Slatine održalo sjednicu
10/02/2018

Filip Grahovac i Una Maravić najbolji sportaši, Hrvači i Hrvačice najuspješnije ekipe Slatine

Sinoć je u Hrvatskom domu u Slatini održano proglašenje najbolje sportašice, sportaša, te sportskih ekipa grada Slatine za 2017.godinu, a u izboru Zajednice športskih udruga Grada Slatine. S nekoliko prigodnih riječi brojnim okupljenim sportašima, sportskim djelatnicima, te roditeljima, na samom se početku obratio predsjednik Zajednice športskih udruga Davor Butorac. U  svom obraćanju predsjednik Zajednice dotakao se rada i uspjeha praktički svih kolektiva pod ingerencijom Zajednice, od nogometaša sladojevačke Slavonije, preko sjajnih hrvača, taekwondoaša, mladih rukometaša i nogometaša, šahista, ribiča,  kuglača, …,  pa sve do velikih entuzijasta članova Skijaškog kluba Slatine. Zahvalio se i svome prethodniku Ivanu Lahu na svemu učinjenom za slatinski sport u njegovoj eri. Nije zaboravio ni spomenuti vruću temu, ne toliko nedostatka već zanemarenosti  ženskog sporta,  i upravo je nju istakao kao prioritet u svom i radu Zajednice.

 Nakon njega riječ je imao gradonačelnik Denis Ostrošić. Svjestan prilično teških vremena za slatinski sport čestitao je svim sportašima i sportskim djelatnicima što daju sebe i u takvim uvjetima. Nazvavši  Slatinu gradom sporta izrazio je zadovoljstvo što je i jučer u dvorani Hrvatskog doma vidio brojne mlade sportaše zbog kojih grad ima razloga vjerovati da će sport i dalje biti taj koji će nositi naš grad i u vremenima pred nama. Istaknuo je gradonačelnik i činjenicu da od prvog dana njegovog mandata brojni sportaši odnosno klubovi pohode njegov ured, te da zajedničkim snagama pokušavaju pronaći rješenja za sve probleme koji se pred njima nalaza, a trudit će se raditi to i dalje. Slatinski sport ima svoje mjesto u povijesnim knjigama Slatine, a odnedavna ima ga, i u slatinskom Zavičajnom muzeju, naveo je gradonačelnik još jednom čestitavši svim dobitnicima nagrada , ali i svima ostalim koji participiraju u slatinskom sportu.

Samu svečanost proglašenja svojim je nastupom uveličala polaznica 3.razreda  Glazbene škole Milka Kelemena Nika Šimić odsviravši na tamburi u klavirskoj pratnji svoje učiteljice Martine Tepeš skladbu Ples komaraca. Nakon svega navedenog uslijedilo je proglašenje najboljih slatinskih sportaša za prošlu godinu. Temeljem Pravilnika o izboru najbolje sportašice, sportaša i sportskih ekipa i bodovanjem postignutih rezultata za najuspješniju mušku ekipu proglašena je ona Hrvačkog kluba Slatine. Istim bodovanjem za najuspješniju žensku ekipu proglašena je ekipa Hrvačkog kluba Slatine koju čine kadetkinje i djevojčice istoimenog kluba.  Najbolji sportaš Slatine za 2017.godinu je Filip Grahovac najuspješniji član Hrvačkog kluba Slatine koji je u prošloj godini upisao i tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Nagrada za najuspješniju sportašicu grada u prošloj godini završila je u rukama Une Maravić lani nepobjedive članice Taekwondo kluba Slatina. Osim prvonagrađenih pojedinaca i sportskih kolektiva Zajednica športskih udruga dodijelila je i posebna priznanja za iznimno uspješne rezultate u mlađim uzrasnim kategorijama pa su tako tu nagradu ponijeli kadeti Rukometnog kluba Slatine, pioniri Nogometnog kluba Slatine uzrasta do 14 godina, djevojčice Ženskog rukometnog  kluba, mlađe kategorije Atletskog kluba Slatine, mlađe kategorije Hrvačkog kluba Slatine, mlađe kategorije Streljačkog kluba Miholjac iz Gornjeg Miholjca, te mlađe kategorije Taekwon do kluba Slatine. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content