Gradska razvojna agencija Slatine održala edukativnu prezentaciju o izvorima mogućih financiranja poduzetnika

Javno savjetovanje o nacrtu Prijedloga Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Slatine
11.01.2023.
Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Slatine, za predsjednika izabran Goran Kizivat
13.01.2023.
Javno savjetovanje o nacrtu Prijedloga Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Slatine
11.01.2023.
Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Slatine, za predsjednika izabran Goran Kizivat
13.01.2023.

Gradska razvojna agencija Slatine održala edukativnu prezentaciju o izvorima mogućih financiranja poduzetnika

Jučer je u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Slatini, Gradska razvojna agencija Slatine organizirala edukativnu prezentaciju na temu mogućnosti financiranja poduzetničkih aktivnosti od strane Grada Slatine i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nazočne poduzetnike, obrtnike, predstavnike OPG-a i ostale zainteresirane građane te predstavnike institucija među kojima se našao i predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Stjepan Kenjerić, pozdravio je vršitelj dužnosti ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine Jurica Culej.

– Vrijeme pred kojim se nalazimo je zapravo vrijeme „poduzetničkih prilika, jer zaista se nalazimo na početku godine koja nudi jako puno različitih izvora financiranja. Prije svega želim naglasiti Nacionalni plan oporavaka i otpornosti 2021. – 2026., zatim Višegodišnji financijski okvir 2021. – 2027. te Zajedničku poljoprivrednu politiku 2023. – 2027. kao najizdašnije izvore financiranja. Jedna od najvažnijih stvari je zapravo naša pripremljenost za razdoblje koje je pred nama i u tom pogledu Gradska razvojna agencija Slatine stoji vam na raspolaganju kako bi zajedničkim snagama uspjeli unaprijediti konkurentnost i kvalitetu našeg gospodarstva te povući što više sredstava iz raznih izvora financiranja, – uvodno je rekao v.d. ravnatelja GRAS-a Jurica Culej.

Potom je viša stručna suradnica za gospodarstvo, pripremu i provedbu projekata GRAS-a Antonela Oužecky održala prvi dio prezentacije na temu „Potpore za samozapošljavanje HZZ-a za 2023. godinu“.
Tom su prilikom zainteresirani poduzetnici dobili sve relevantne informacije vezane za ostvarivanje potpora za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

– Prijašnji programi polučili su odlične rezultate te dali vjetar u leđa novim poduzetnicima te se nadamo kako će i novi Program potpora za samozapošljavanje dati iste ako ne i bolje rezultate, a oni će, vjerujem, rezultirati pokretanjem novih poduzetničkih aktivnosti na području Grada Slatine – istaknula je Antonela Oužecky.

Drugi dio prezentacije bio je posvećen temi „Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023. godinu“ o kojoj je govorio v.d. ravnatelja GRAS-a Jurica Culej.
Tom je prigodom naglasio kako je Program prilagođen novim tržišnim prilikama u odnosu na protekle godine, a cilj istoga je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja, razvijanje poduzetničke klime i osiguravanje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Grada Slatine. Predstavljajući Program koji se sastoji od pet područja i trinaest različitih mjera koje poduzetnicima stoje na raspolaganju, detaljno je pojasnio sve uvjete kako bi iste mogli što lakše ostvariti. Među brojnim informacijama i uvedenim novinama ponudio im je i informacije o slobodnim parcelama u slatinskim poduzetničkim zonama na kojima mogu još kvalitetnije započeti ili proširiti svoje poslovanje.
Dodao je kako je Prijedlog Programa prošao Savjetovanje s javnošću te slijedi završni korak, odnosno usvajanje istoga od strane Gradskog vijeća Grada Slatine.

– Ovakav tip prezentacije i komunikacije s potencijalnim i postojećim poduzetnicima održavat će se redovno te pozivam sve zainteresirane poduzetnike koji žele razvijati svoje ideje uz pomoć Gradske razvojne agencije Slatine da nam se obrate jer samo zajedno možemo doći do zajedničkog cilja, a to je razvoj naše lokalne zajednice, – zaključio je v.d. ravnatelja GRAS-a Jurica Culej.

Savjetovanje od strane GRAS-a vezano za spomenute programe besplatno je za poduzetnike sa slatinskog područja, a sve detaljnije informacije o aktualnim i budućim natječajima te svu stručnu i tehničku pomoć svi zainteresirani mogu dobiti u Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine na adresi: Trg sv. Josipa 10, Slatina, ili putem telefona na broj 033/400-414, odnosno e-maila info@gras.com.hrravnatelj@gras.com.hr.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content