Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Slatine, za predsjednika izabran Goran Kizivat

Gradska razvojna agencija Slatine održala edukativnu prezentaciju o izvorima mogućih financiranja poduzetnika
13.01.2023.
Natječaj za financiranje programa i projekata udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata za 2023. godinu
16.01.2023.
Gradska razvojna agencija Slatine održala edukativnu prezentaciju o izvorima mogućih financiranja poduzetnika
13.01.2023.
Natječaj za financiranje programa i projekata udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata za 2023. godinu
16.01.2023.

Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Slatine, za predsjednika izabran Goran Kizivat

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Slatine održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Slatine na kojoj je za predsjednika Savjeta jednoglasno izabran Goran Kizivat, a za zamjenicu predsjednika Arnella Beneš.

Konstituirajuću sjednicu Savjeta otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić koji je izabranom predsjedniku, zamjenici predsjednika kao i ostalim članovima Savjeta zaželio uspješan rad u predstojećem mandatu te da kao savjetodavno tijelo predstavničkog tijela svojim aktivnostima osiguraju utjecaj mladih na donošenje odluka vezanih za razrješavanje problema mladih kao i za njihov bolji položaj u lokalnoj sredini. Ujedno je kao zamjenik predsjednika Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije naglasio potporu i suradnju županijskog Savjeta mladih u sklopu koje će se i slatinski Savjet uključiti u koordinaciju s ostalim savjetima mladih na području županije ali i šire. 

Čestitke je uputio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića također nazočio konstituirajućoj sjednici.
Istaknuo je zadovoljstvo što grad ponovno ima Savjet mladih u nadi uspješne suradnje kao što je to bila i s prošlim sazivom Savjeta dok je bio aktivan.

– Nadam se da ćemo zajedno pokrenuti niz novih sadržaja za mlade kojih je nedostajalo proteklih godina ponajviše utjecajem pandemije koronavirusom, kroz koje bi se mladi na nivou grada Slatine imali mogućnost izraziti, kako u političkom, tako i u kulturnom, društvenom i svakom drugom aspektu. Nadam se da ćete se što više uključiti u aktivnosti koje organizira Grad ali i brojne udruge koje okupljaju mlade, jer želja nam je da se upravo kroz aktivnosti mladih oživi život i utjecaj mladih na sve ono što se u gradu događa, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Na tom tragu u nastavku sjednice je koordinatorica za mlade Grada Slatine Marija Fumić prezentirala dosadašnji rad Grada Slatine po pitanju mladih na slatinskom području te predstavila započete i planirane projekte usmjerene ka mladima.
Isto tako prezentirala je nove mogućnosti financiranja aktivnosti mladih među kojima je istaknula participativno budžetiranje mladih kao jednu od novih mjera Grada Slatine namijenjenu mladima u sklopu koje je u proračunu Grada Slatine za 2023. godinu osigurano 5.308,91 eura. 

– Podršku Grada Slatine i mene kao koordinatora imate te se nadam aktivnom sudjelovanju u vašem radu. Ove brojne aktivnosti ne bi bile izvedive da nismo dobili podršku gradonačelnika koji zaista ima razumijevanja za potrebe i politiku mladih, te se radujem zajedničkoj suradnji, – istaknula je Marija Fumić.

Na kraju konstituirajuće sjednice novoizabrani predsjednik Savjeta mladih Grada Slatine Goran Kizivat zahvalio se na ukazanom mu povjerenju, ne samo članovima Savjeta već i predsjedniku Gradskog vijeća Grada Slatine Tomi Tomiću i ostalim gradskim vijećnicima što su podržali njihovu kandidaturu na prošloj, 8. sjednici Gradskog vijeća održanoj 16. prosinca 2022. godine.

– Žao mi je što nema ni jednog predstavnika udruga mladih koji se nisu ni javili na natječaj kako bi bili izabrani u gradski Savjet mladih, ali nadam se da ćemo svi mi koji smo tu, zajedno sa svojim zamjenicima, biti aktivno uključeni u rad mladih u gradu Slatini te na taj način doprinijeti boljitku svih mladih na slatinskom području. Mi mladi bi trebali biti pokretač svih inicijativa ka ostvarenju toga cilja ali se isto tako nadamo dobroj suradnji s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća, te da ćete poduprijeti nas mlade, – istaknuo je Kizivat te dodao:

– Budući da u protekle dvije godine Savjet mladih Grada Slatine nije bio aktivan, sve nas u narednom periodu čeka veliki posao. Vjerujem da ćemo doprijeti do mladih, osobito u našim srednjim školama, i uključiti ih u planirane aktivnosti, a tu će nam od velike pomoći biti Noa Fazekaš koji je izabran u Učeničko vijeće Srednje škole Marka Marulića Slatina. Isto tako pokušat ćemo ostvariti i kontakte s udrugama mladih, no idemo korak po korak, – zaključio je predsjednik slatinskog Savjeta mladih Goran Kizivat. 
(www.radioslatina.hr)

Skip to content