Gradska razvojna agencija Slatine za Grad Slatinu prijavila projekt “Mislimo na vas”

Redovnu godišnju Skupštinu održao Nogometni klub „Slavonija“ Sladojevci
30.01.2018.
Održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
30.01.2018.

Gradska razvojna agencija Slatine za Grad Slatinu prijavila projekt “Mislimo na vas”

Gradska razvojna agencija Slatine je za Grad Slatinu prijavila projekt „Mislimo na vas“ na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” kojeg je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Cilj poziva je povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.

Projekt „Mislimo na vas“ će omogućiti teže zapošljivim skupinama sudjelovanje u programima obrazovanja za tražena zanimanja i aktivnostima jačanja mekih vještina, čime će se doprinijeti rješavanju problema teže zapošljivosti u Gradu Slatini koja uzrokuje socijalnu isključenost i siromaštvo. Ciljne skupine su osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi te korisnici zajamčene minimalne naknade za koje će se uspostaviti sustav mentoriranja s ciljem kvalitetnijeg pristupa u traženju posla. Projekt uključuje i edukacije stručnjaka koji će raditi s pripadnicima ciljne skupine.

Partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Slatina čiji će stručnjaci sudjelovati u edukacijama te biti uključeni u aktivnosti mentoriranja korisnika zajamčene minimalne naknade.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.350.096,11 kuna, a stopa financiranja iznosi 100 %. (Izvor: GRAS)

Skip to content