Gradonačelnik Ostrošić još jednom uputio čestitke slatinskom paraolimpijcu Marijanu Presečanu te najavio daljnju potporu

Speedovci zahvalili Gradu Slatini na potpori u organizaciji ovogodišnjih Moto susreta
13.09.2021.
U Slatini svečano potpisan Sporazum o radovima na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda aglomeracije Slatina vrijedan 137,5 milijuna kuna
15.09.2021.
Speedovci zahvalili Gradu Slatini na potpori u organizaciji ovogodišnjih Moto susreta
13.09.2021.
U Slatini svečano potpisan Sporazum o radovima na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda aglomeracije Slatina vrijedan 137,5 milijuna kuna
15.09.2021.

Gradonačelnik Ostrošić još jednom uputio čestitke slatinskom paraolimpijcu Marijanu Presečanu te najavio daljnju potporu

Svi Slatinčani ponosni su na svog sugrađanina Marijana Presečana koji se nedavno vratio iz japanskog Tokija s Paraolimpijskih igara gdje se u disciplini bacanja kugle u kategoriji F 53 plasirao na 6. mjesto.

Još jednu zahvalu u ime svih građana Slatine uputio mu je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te mu u srdačnom razgovoru uz čestitke na ovom rezultatu izrazio daljnju potporu Grada Slatine.
Ovaj je sastanak bio svojevrstan rezime onoga što je Slatini bilo izuzetno važno, a to je da je i na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama imala predstavnika koji već godinama postiže odlične sportske rezultate na svjetskom nivou.

– Grad Slatina Marijana već nekoliko godina intenzivno prati, tako da smo svi navijali za njega kao i ostali građani Slatine, ali i Hrvatske na ovom mogu reći najvećem sportskom događaju koji može biti, i doista je čast jednom sportašu, ali i nama koji ga pratimo. Ponosan sam da smo u Tokiju imali takvog jednog čovjeka koji se plasirao u finale i osvojio odlično šesto mjesto iako znam da to nije njegova krajnja granica te od njega možemo očekivati puno više. Stoga ćemo ga i dalje podržavati u njegovim nastojanjima i ambicijama da ostvari sve ono što si je sam zacrtao te se nadamo da će osvojiti Pariz na sljedećim Paraolimpijskim igrama, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te izrazio nadu da će kao i Grad Slatina, Marijanu financijski i nadalje pomagati i Virovitičko-podravska županija i Republika Hrvatska, jer je Presečan bio izvrsni predstavnik, ne samo našega grada i županije, već i izvrstan član hrvatske paraolimpijske reprezentacije.

– Vi ste u posljednjih desetak godina jedan od rijetkih sportaša koji nas je predstavljao na tako visokim natjecanjima, višestruki ste prvak države i osvajač najsjajnijih odličja s brojnih svjetskih natjecanja, i mogu samo izraziti ponos što vas Slatina ima i zaista zaslužujete između ostaloga i svoj kutak u sobi sporta koja je ove godine u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine svečano otvorena u Zavičajnom muzeju Slatina, – zaključio je gradonačelnik te mu zaželio puno uspjeha na daljnjim natjecanjima.

Presečan je ukratko gradonačelniku prepričao svoje dojmove iz Tokija koji ga baš i nije oduševio s obzirom da zbog situacije s koronavirusom nisu imali priliku puno toga vidjeti, te im je bilo ograničeno kretanje pod maskama što je dodatno otežavalo život.

– Sve je bilo nekako ”preorganizirano”, čak do te mjere da se stvorio jedan svojevrsni kaos i stalno se čekalo, već od samog putovanja gdje smo mi u kolicima morali doći sat vremena ranije na ukrcaj i oko sat vremena čekati na izlazak iz aviona. Najteže mi je pao povratak gdje smo u neudobnim kolicima čekali više od pola sata na ulazak u avion, što me strašno izmorilo. U Riu je sve bilo nekako ljepše i opuštenije.
Što se tiče rezultata, sam plasman i nije tako loš, ali nije bio u razini očekivanja. Smatram da sam trebao više napraviti, no sada kada se osvrnem jednostavno nije bio moj dan.
Stadion je ukopan, tako da nije bilo nimalo vjetra, bilo je strašno vruće s puno vlage u zraku što mi jednostavno nije odgovaralo i to se vidjelo po mom nastupu, – rekao je Presečan naglasivši kako se ni približno još nije odmorio, no već razmišlja o novim pripremama za Pariz, jer kako je rekao, ostao je sam sebi dužan bolji plasman od ostvarenog.

S pripremama kao i uvijek započinje kod kuće gdje ima bezuvjetnu potporu svoje obitelji koja ga prati cijelo vrijeme ne samo financijski za potrebe njegovih brojnih natjecanja, već i u svim ostalim njegovim potrebama i težnjama da ostvari svoje snove, na čemu im se i ovom prigodom zahvalio, jer nisu to samo pripreme, tu su vitaminizacija, oprema, prijevoz, smještaj…, povremeno se uključi i klub, ali u glavnom, izuzev paraolimpijske godine, sve financira sama obitelj.

Zahvalu je uputio i svom treneru Anti Pavkoviću, asistentu Dominiku Nikšiću koji su ovaj ciklus priprema odradili s njim, te Gradu Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji koji su mu također pomogli s pripremama, kao i Hrvatskom paraolimpijskom odboru koji ga je u ovoj paraolimpiskoj godini uvrstio u program priprema.
Tako je ove godine preko HPO-a imao četvero priprema, sam si je financirao jedne, a po jedne pripreme su mu osigurali Grad Slatina i VPŽ, što je, kako je istaknuo velika razlika i odmah se vide bolji rezultati, jer inače za ostala natjecanja ima dvoje ili troje priprema.

I za Pariz će glavne pripreme obaviti u Medulinu zajedno sa svojim trenerom te se nada pomicanju svojih granica, rekao je na kraju razgovora sa slatinskim gradonačelnikom, naš paraolimpijac Marijan Presečan.
(www.radioslatina.hr)

 

Skip to content