Grad Slatina se i ove godine priključio Nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Blagdan Svetog Nikole u Dječjem vrtiću Zeko Slatina
06.12.2022.
Odred izviđača Lisice donosi u Slatinu Betlehemsko Svjetlo Mira 12. prosinca
07.12.2022.

Grad Slatina se i ove godine priključio Nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Grad Slatina se i ove godine priključio Nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Republici Hrvatskoj koja se u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša provodi po četvrti puta pod sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Na području grada Slatine postojeći drvoredi, skupine stabala i pojedinačna stabla posađena u ranijim akcijama u sklopu ovoga projekta tijekom godine su se pomno pratila te su na pojedinim lokacijama uočena stabla koja su se osušila zbog utjecaja velike suše kroz 2022. godinu.
Iz tog razloga ovogodišnjom je akcijom u suradnji s tvrtkom Slatina kom d.o.o. obavljena zamjena osušenih stabala novim sadnicama, iako su pojedina stabla uklonjena još tijekom ljetnog razdoblja.
Tako su djelatnici Slatina koma pod vodstvom operativne referentice za komunalne poslove Lare Nenadović i stručnog suradnika za promet u Odsjeku za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Zrinka Medveda, u Ulici Nikole Šubića Zrinskog uz stazu do Osnovne škole Josipa Kozarca posadili 6 novih sadnica Liquidambara te je na taj način obnovljen drvored u toj slatinskoj ulici. Isto je učinjeno i u Mlinskoj ulici, dok je u Ulici kralja Zvonimira odrađena zamjena osušenog stabla Kuglastog javora s novom sadnicom iste vrste.
U Ulici bana Jelačića posađene su četiri sadnice Kuglastog bagrema kao nastavak hortikulturnog uređenja tog dijela grada.
Na prostoru parka EPIcentra Sequoia zamijenjeno je 13 osušenih sadnica, te su posađene 4 sadnice Tulipanovca, 4 sadnice Magnolije, po jedna sadnica Javora, Ginka i Japanske trešnje te dvije sadnice Obične katalpe.

Sadnju novih sadnica obišao je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića te tom prigodom istaknuo kako Grad Slatina vodi računa o hortikulturnom uređenju grada koji je u posljednjih nekoliko godina osvježen novim drvoredima te će Slatina na taj način kroz nekoliko godina, kada posađena stabla stasaju, dobiti još nekoliko zelenih oaza. 
(www.radioslatina.hr)

Skip to content