Odred izviđača Lisice donosi u Slatinu Betlehemsko Svjetlo Mira 12. prosinca

Grad Slatina se i ove godine priključio Nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“
07.12.2022.
Savjetovanje s javnošću – Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023. godinu
08.12.2022.

Odred izviđača Lisice donosi u Slatinu Betlehemsko Svjetlo Mira 12. prosinca

Betlehemsko Svjetlo Mira i ove će godine iz Betlehema sad već tradicionalno doći i u Slatinu.

Pod pokroviteljstvom Grada Slatine, Odred izviđača Lisice i ove će godine otputovati u Zagreb odakle će Betlehemsko Svjetlo Mira, koje će u Austriji preuzeti predstavnici Saveza izviđača Hrvatske, donijeti i službeno predati Gradu Slatini u ponedjeljak, 12. prosinca 2022. godine u 18 sati ispred EPIcentra Sequoia u Slatini.

Svi zainteresirane za događaj i one koji žele preuzeti Svjetlo, slatinske Lisice ovim putem pozivaju na predaju Svjetla gradu.

Betlehemsko Svjetlo Mira, kako je nazvano punim imenom, ima jako dugu povijest. Prvi put je doneseno iz špilje u Betlehemu, gdje vječni plamen gori neprekidno već preko 1000 godina i prošireno je u Austriji 1986. g. kada je podijeljeno kao “poklon” onima koji su pomagali siromašnima i beskućnicima za Božić. Od tada prenosi se po cijelom svijetu, a prenose ga milijuni izviđača po svim kontinentima, svih vjera i rasa. Svjetlo je dobrodošlo u stotinama država, gdje ga primaju najviši predstavnici svjetovne i vjerske vlasti među kojima su i Sveti Otac, predsjednici i premijeri brojnih država, engleski i drugi kraljevski dvorovi i sl.
Svjetlo ima posebna dopuštenja kao jedino na svijetu koje smije putovati zrakom kao otvoreni plamen. Po njega odlazi “Dijete Svjetla” odabrano u gornjoj Austriji, sa specijalnim agentima Austrijske tajne službe, a prenosilo se i za vrijeme najvećih svjetskih konflikata i ratova. Pogotovo tada, kada su nada i mir među ljudima u velikom manjku, Svjetlo se dijeli svima koji žele prenositi mir i nadu u bolje čovječanstvo.

– Pozvani ste svi na čin prenošenja Svjetla u našem gradu, – poručuje slatinski Odred izviđača Lisice uz izviđački pozdrav!
(www.radioslatina.hr)

Skip to content