Grad Slatina prodao građevinsku parcelu u Poduzetničkoj zoni Turbina 2

U Sigetvaru svečano obilježena 453. obljetnica Sigetske bitke
09/09/2019
UDVDR Ogranak Slatina 15. rujna organizira tradicionalnu Slatinsku fišijadu
10/09/2019

Grad Slatina prodao građevinsku parcelu u Poduzetničkoj zoni Turbina 2

Jučer je u maloj vijećnici Grada Slatine zaključen Ugovor o  kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Turbina 2.
Ugovor su potpisali, u ime Grada Slatine, gradonačelnik Denis Ostrošić i u ime kupca, direktor tvrtke IMPERIAL TRADE d.o.o. Slatina Danijel Kireta.

Radi se o prodaji građevinskog zemljišta, k.č.br. 1506/90, površine 14063 m2, upisana u zk.ul.br. 6417 u k.o. Podravska Slatina, a po povlaštenoj cijeni zemljišta, odnosno po posebnim uvjetima, s ciljem gospodarskog razvoja Grada.
Sklapanje ovog Ugovora prvi je slučaj primjene „Mjere 1.1. – kupnja zemljišta u poduzetničkim zonama po povlaštenoj cijeni zemljišta“, iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

Naime, Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine donijelo je slatinsko Gradsko vijeće na 16. sjednici održanoj 29. ožujka ove godine, a objavljen je u Službenom glasniku Grada Slatine, broj 3/19.

Ugovor o kupoprodaji sklopljen je nakon provedenog postupka javnog natječaja, a temeljem Odluke o prodaji građevinskog zemljišta i dodjeli potpore male vrijednosti objavljene u Službenom glasniku Grada, broj 9/19, a koju je donijelo Gradsko vijeće.
Prema spomenutoj odluci kupcu je na ponuđenu kupoprodajnu cijenu odobrena dodjela potpore male vrijednosti u iznosu od 90 %, ali isključivo pod uvjetom izgradnje i stavljanja u funkciju proizvodnog pogona, u roku propisanim ugovorom, a sukladno Investicijskom programu, Poslovnom planu i Ponudi kupca, koji su sastavni dio kupoprodajnog ugovora.

Potpisivanju Ugovora nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić sa suradnicima Andrejom Hodak Bićanić i Branimirom Kalanjom.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content