Grad Slatina i Stožer CZ osigurali zaštitna sredstva za slatinske obrtnike

Projekt EPIcentar Sequoia Slatina – terenski obilazak područja provedbe projekta
26.11.2020.
Grad Slatina novim mjerama pomaže slatinskim poduzetnicima uslijed pandemije Covid-19
30.11.2020.
Projekt EPIcentar Sequoia Slatina – terenski obilazak područja provedbe projekta
26.11.2020.
Grad Slatina novim mjerama pomaže slatinskim poduzetnicima uslijed pandemije Covid-19
30.11.2020.

Grad Slatina i Stožer CZ osigurali zaštitna sredstva za slatinske obrtnike

Na nedavno održanom sastanku u Gradskoj upravi na kojemu su prisustvovali predstavnici Grada Slatine, slatinskog Stožera Civilne zaštite i Udruženja obrtnika Slatina, odnosno gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Marina Kokorića i Krunoslava Šaraboka, te predsjednik Udruženja obrtnika Zlatko Šomođi i predsjednik Ceha ugostitelja Goran Ivezić razgovaralo se o Covid mjerama i ublažavanju posljedica koje su zbog situacije s koronavirusom zadesile obrtnike na slatinskom području.

Na sastanku je zaključeno kako je nabava dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme najbolji način da se pomogne većem broju obrtnika i da bi to bilo direktno utjecanje na njih da se još više pridržavaju propisanih mjera. Ovom donacijom bi se posljedično utjecalo i na građane da redovito nose maske i dezinficiraju ruke što bi dalo najbolje rezultate u borbi s ovom epidemijom koja poprima sve veći zamah.

Sredstva u visini od 20.000 kuna za nabavu zaštitne opreme osigurao je Grad Slatina, dok je nabavu istih u suradnji sa Stožerom CZ grada Slatine preuzelo Udruženje obrtnika Slatina.

– Financijski je ovaj projekt dosta vrijedan, te se ovim putem želim zahvaliti Gradu Slatini što nam je u ovim teškim vremenima omogućio da osiguramo još veću zaštitu za naše obrtnike. Ovo smo odradili ciljano na ovaj način da se pomogne što većem broju obrtnika kojima ćemo prilikom predaje zaštitne opreme ujedno uputiti apel da se svi zajedno što više štitimo i ostanemo odgovorni kako bi ostali u „radnom stanju“, odnosno da zbog zaraze koronavirusom ne moramo zatvarati svoje obrte što nije dobro ni za nas kao ni za korisnike naših usluga, – rekao je predsjednik slatinskog Udruženja obrtnika Zlatko Šomođi.

U narednom periodu obrtnici će u Udruženju moći preuzeti spomenuta zaštitna sredstva, a u ovaj projekt bit će uključeno oko 250 obrtnika koji direktno rade sa strankama, kupcima, odnosno oni koji imaju veću komunikaciju sa širom populacijom.

– Smisao je bar malo olakšati ovu tešku situaciju za obrtnike. Znamo da je osnova sprječavanja širenja virusa dezinfekcija ruku i nošenje maske za lice tako da smo na taj način ispred Stožera civilne zaštite grada Slatine htjeli olakšati našim obrtnicima da ne moraju imati još dodatan trošak zbog epidemijskih mjera.
Samo dezinfekcija ruku i nošenje maske ne znači puno bez odgovornog ponašanja naših građana, stoga ih još jednom ovim putem molim da se pridržavaju svih uputa i mjera Stožera, – rekao je slatinski dogradonačelnik i načelnik Stožera CZ grada Slatine Bojan Plantak koji je ovom prigodom istaknuo izuzetnu suradnju Stožera s Gradom Slatinom i gradonačelnikom Denisom Ostrošićem te se zahvalio na potpori.
(www.radioslatina.hr)

 

Skip to content