Dječje Gradsko vijeće Grada Slatine održalo sjednicu

Filip Grahovac i Una Maravić najbolji sportaši, Hrvači i Hrvačice najuspješnije ekipe Slatine
10.02.2018.
DVD Bakić održao redovnu godišnju Skupštinu
11.02.2018.

Dječje Gradsko vijeće Grada Slatine održalo sjednicu

Dječje gradsko vijeće Grada Slatine održalo je 10. veljače 2. sjednicu 1. saziva DGV na kojoj je prisustvovalo 15 mladih vijećnika. Sjednicu je otvorila predsjednica DGV Anđela Vašiček, te pozdravila nazočne vijećnike, gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića, zamjenicu gradonačelnika Sanju Mrzljak Jovanić,  zamjenicu predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Martinu Tepeš i vijećnika Gradskog vijeća Krešimira Šantaka.
Dječji gradonačelnik Noa Fazekaš također je pozdravio sve nazočne te istaknuo kako u ime sve djece grada Slatine i prigradskih naselja DGV mora pokušati svojim prijedlozima i rješenjima učiniti život djece boljim, sadržajnijim i ljepšim.

S održanim aktivnostima DGV u razdoblju od 6. studenog prošle godine do 31. siječnja ove godine nazočne je upoznala Ena Hršak.

S riječima hvale mlade vijećnike pozdravili su zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić te im poželjeli puno sreće u vrlo zahtjevnom i odgovornom radu kojega su se prihvatili te ponudili suradnju kako bi u tome i uspjeli.

Plan aktivnosti DGV do kraja školske godine predstavio je dječji gradonačelnik Noa Fazekaš iz kojeg izdvajamo: posjet staračkim domaćnistvima, organizacija Kviza, športska natjecanja što bi rezultiralo zbližavanju dviju škola, organizacija Potrage za jajima, Zelena čistka, Razmjena knjiga.

Potom su uslijedila pitanja gradonačelniku Ostrošiću.

  • Gita Špoljarić postavila je pitanje mogućnosti izgradnje i opremanja plesnog studija u Slatini.
  • Anđela Vašiček ukazala je na problem nedovoljne količine semafora i prometne signalizacija na prometnicama u Slatini, nepostojanje biciklističkih staza, iznijela zamolbu da se djeca ne kažnjavaju ukoliko se voze pješačkom stazom, te izrazila jednu dječju želju a to je gradnja bazena u Slatini.
  • Tia Hršak postavila je pitanje vezano za dovršenje staze u ulici Vladimira Nazora
  • Borna Bula ukazao je na problem preteških školskih torbi, te je postavio pitanje oko prostora u kojemu bi mladi gradski vijećnici održavali sastanke i sjednice.

Gradonačelnik je na sva pitanja u potpunosti odgovorio navodeći trenutačne statuse pojedinih projekata, te iznio prijedlog da se na slijedeće sjednice pozovu i predstavnici stručnih službi Grada Slatine kako bi mladi vijećnici bili što bolje upoznati s projektima za koje su pokazali interes.

Na kraju je gradonačelnik Ostrošić mlade vijećnike pozvao da se u narednih nekoliko dana uključe u aktivnosti povodom maškara i valentinova te im zaželio uspješno školovanje i paralelno rad u Gradskom vijeću ali i u drugim aktivnostima vezanim uz Društvo naša djeca, sport i svega ostaloga što ih možda zanima te još jednom ponudio pomoć i Gradskog vijeća i Grada Slatine ukoliko bude nekih problema ili pitanja.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content