Doživjeti stotu: Održana druga akcija Nordijskog hodanja

Grad Slatina i ove godine sudjeluje na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2022.
01.07.2022.
Projekt Grada Slatine „Doživjeti stotu“ predstavljen u emisiji Plave TV
06.07.2022.

Doživjeti stotu: Održana druga akcija Nordijskog hodanja

U sklopu projekta Doživjeti stotu (UP. 02.2.1.08.0165) koji na području grada Slatine provodi Grad Slatina, uz partnere Dijabetičku udrugu Slatina i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, Udruga MOTIV Slatina organizirala je danas drugu akciju Nordijskog hodanja.
Prije samog polaska, na startnom odredištu u parku Posjetiteljsko-interpretacijskog centa Sequoia u Slatini predsjednica slatinske Udruge Motiv i voditeljica akcije Marika Marić održala je kratko predavanje o nordijskom hodanju te upoznala nazočne s pravilnim rukovanjem štapovima za nordijsko hodanje.
Sudionici ove akcije, među kojima se našla i voditeljica projekta Doživjeti stotu Marija Fumić, potom su krenuli u šetnju dugu 5 km do slatinskog vidikovca „Brežić“, a nakon kraćeg odmora ponovno se vratili na mjesto polaska. 

Motivci su i ovom prigodom naglasili brojne prednosti nordijskog hodanja koje itekako može imati važnu ulogu u prevenciji dijabetesa, kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Organizirane akcije Nordijskog hodanja nastavit će se nakon ljetne stanke, u rujnu, a s obzirom na brojne benefite koje ova aktivnost ima za opće stanje organizma i zdravlje, organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u što većem broju.

Više o projektu Doživjeti stotu možete saznati na njegovoj web stranici: https://dozivjeti-stotu.com/.
(www.radioslatina.hr)

www.esf.hr.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Skip to content