Doroteja Santi na prijemu kod gradonačelnika Ostrošića

Srednja škola Marka Marulića Slatina proslavila Dan škole
01.05.2018.
U Slatini proslavljen Međunarodni praznika rada 1. svibnja
02.05.2018.

Doroteja Santi na prijemu kod gradonačelnika Ostrošića

Prije desetak dana mlada Slatinčanka Doroteja Santi osvojila je 1. mjesto u kategoriji studentica na kros stazi dužine 1500 m u Zagrebu gdje je uz jezero Bundek održan 35. po redu Kros Sportskih novosti, a što je samo jedan u nizu njezinih sportskih uspjeha. Tim povodom jučer ju je u nazočnosti privremenog pročelnika Stručne službe Grada Slatine Krunoslava Šaraboka, u maloj vijećnici Gradske uprave primio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji joj je uputio pohvale i čestitke te izrazio potporu Grada Slatine.

Doroteja Santi je studentica 3. godine Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, te je tom prigodom upoznala gradonačelnika Ostrošića sa uspjesima na studiju ali i sa sportskim uspjesima.

Ova talentirana sportašica atletikom se bavi od 2007. godine od kada je i članica Atletskog kluba “Slatina” gdje marljivo trenira pod vodstvom trenerice, prof. Tomislave Medvedović.

Od 2008. godine aktivno je sudjelovala, kao članica ekipe, na državnim prvenstvima Školskih športskih društava u krosu od 5. do 8. razreda osnovne škole, kao i kasnije od 1. do 4. razreda srednje škole, gdje je ostvarivala zapažene rezultate. Isto tako redovito i uspješno nastupa na prvenstvima Hrvatskog atletskog saveza. Na spomenutom Krosu Sportskih novosti u Zagrebu, ovogodišnji nastup bio joj je osmi po redu.

Na osnovu iznimnih rezultata, 2015. i 2016. godine, bila je pozvana od strane Hrvatskog atletskog saveza na sudjelovanje na natjecanjima kao članica Hrvatske reprezentacije.
Više godina za redom proglašena je najuspješnijom sportašicom grada Slatine i dobitnica je zlatne plakete Zajednice športskih udruga Slatina.

Uz velike rezultate koje je do sada postigla, Doroteja je naglasila, kako joj osobito zadovoljstvo pruža sudjelovanje na humanitarnim utrkama gdje svojom nazočnošću može pridonijeti i pomoći osobama kojima je pomoć najpotrebnija. Isto tako ju veseli što svojim nastupima i ostvarenim rezultatima na natjecanjima diljem Hrvatske ima priliku promicati ime svoga kluba i svoga grada iz kojega dolazi.
Budući da zbog studija boravi u Osijeku, tamo i trenira 4 do 6 puta tjedno, uz pomoć trenerice Medvedović koja joj telefonski zadaje upute za treninge.
Iako trenira već 11 godina, nikada nije imala odgovarajuće uvjete za treniranje. Nažalost, u Slatini nema atletske staze pa se treninzi odvijaju na travnatim površinama i po betonu, a za vrijeme svog boravka u Slatini, koliko joj vrijeme dopušta, asistira na treninzima atletike s mlađim uzrasnim kategorijama.
Zbog velike ljubavi prema atletici ubrzani tempo života, od obveza na studiju do napornog treniranja i sudjelovanja na natjecanjima, nije joj težak tim više što ima nesebičnu potporu roditelja.

Prošle godine po prvi put su dodjeljivane stipendije Adiva Zaklade inicijative za poticanje izvrsnosti mladih Hrvatske, gdje je prepoznat njezin rad te je bila jedna od prva četiri stipendista spomenute Adiva Zaklade.

Gradonačelnik Ostrošić spomenuo je tom prigodom kako je u izradi prijedlog nove Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine, gdje bi se između ostalih dodjeljivala športska stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Slatine, kao i stipendija za izvrsnost darovitim učenicima srednjih škola i studentima, što će omogućiti još bolju suradnju između uspješnih mladih Slatinčana i Grada Slatine.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content