U Slatini proslavljen Međunarodni praznika rada 1. svibnja

Doroteja Santi na prijemu kod gradonačelnika Ostrošića
01.05.2018.
Gradonačelnik Ostrošić posjetio i darivao dječicu u DV Suncokret
03.05.2018.

U Slatini proslavljen Međunarodni praznika rada 1. svibnja

Nakon što su Kozičani vrlo uspješno organizirali uvodnu proslavu večer uoči Međunarodnog praznika rada, na sam dan 1. svibnja u Slatini su isto tako uspješno organizirane proslave na tri lokacije koje je obišao gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u pratnji privremenog pročelnika gradske Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

U Mjesnom odboru Potočani delegaciju Grada Slatine dočekao je predsjednik MO Damir Katalin, te su obišli Potočanski rekreacijski centar gdje su u proteklih desetak dana mještani MO intenzivno uređivali okoliš kako bi sve bilo spremno za proslavu 1. svibnja, ali i za sva ostala druženja tijekom godine. Tako je uređeno nogometno igralište na kojemu su postavljeni novi golovi s mrežama i zaštitne ograde iza golova, odrađeni su manji popravci oko Šumskog bara, te su uređene sve zelene površine. Preostaju radovi na sanaciji pješčanog odbojkaškog igrališta koje najviše zaokuplja mlade, te izrada još jedne viseće kuglane primjerenije djeci.
Za proslavu 1. svibnja MO Potočani pripremio je grah za sve posjetitelje, te brojne cjelodnevne sportske aktivnosti poput odbojke na pijesku, viseće kuglane, košarke, nogometa, ali i alke u građevinskim kolicima i skakanje u vrećama.
Predsjednik MO Potočani Damir Katalin čestitao je mještanima MO ali i svim ostalim građanima Praznik rada s nadom u svjetliju budućnost za sve.

Gradska organizacija SDP-a Slatina 1. svibnja tradicionalno obilježava na slatinskom izletištu Bunarić gdje je također svim posjetiteljima podijeljen grah uz mladi luk. Potom je upriličena šetnja kroz šumu do jezera Javorica.
Tom prigodom predsjednica GO SDP-a Slatina Ksenija Plantak čestitala je građanima 1. svibnja uz želju da svi nađu i iskoriste svoje pravo na rad, te da se zajednički iznađe perspektivnija budućnost posebice za mlade.

Na slatinskom jezeru Javorica proslavu 1. svibnja organizirao je Grad Slatina, gdje se okupio zavidan broj posjetitelja.
Tradicionalan grah koji su pripremili djelatnici restorana Stari podrum, posjetiteljima su poslužili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija putem etera Radio Slatine pozvao je građane da se pridruže proslavi 1. svibnja na Javorici, dok je gradonačelnik Ostrošić uz još jednu čestitku povodom Međunarodnog praznika rada svim građanima, najavio planove za proslavu 1. svibnja iduće godine kada bi se ručak poslužio na Javorici, a večera u mjesnim odborima, nakon sportskih susreta između mjesnih odbora koji se budu željeli uključiti u zajedničku proslavu.

U večernjim satima na jezeru Javorica okupilo se još više posjetitelja na završnici proslave 1. svibnja. Krijes je potpalio zamjenik gradonačelnika Slatine Bojan Plantak, uz potporu Javne vatrogasne postrojbe Slatina koja je osigurala prostor oko krijesa.  (www.radioslatina.hr)

no images were found

 

Skip to content